מרכיבים
לתבנית בקוטר 20־22 ס״מ
לבצק
1 כוס קמח כוסמין מלא או חיטה מלא
½ כוס קמח כוסמין לבן או חיטה לבן
½ כפית מלח
2 כפות שמן זית
1/3 כוס מים חמים
למילוי
1 בצל קצוץ
6־8 פטריות פורטובלו גדולות חתוכות דק (כ־400 גרם)
2 שיני שום כתושות
300 גרם אגוזי קשיו שהושרו במשך לילה
(או 300 גרם טופו קשה)
¼ כוס מים
2 כפות שמן
2 כפות קמח
2 כפות פתיתים של שמרי בירה
מלח ופלפל לפי הטעם
לציפוי
1 כף פתיתים של שמרי בירה
1 כף שמן זית
הכי מעניין
אופן ההכנה
1. מתחילים בבצק: מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. בקערה גדולה מערבבים קמח ומלח, מוסיפים מים ושמן ולשים לבצק אחיד וגמיש. מוסיפים מים לפי הצורך.
3. מרדדים את הבצק לעובי ½ ס“מ ומעבירים לתבנית המשומנת.
4. מהדקים היטב לתחתית ולדפנות כך שהבצק יהיה גבוה קצת יותר מגובה הדופן. מחוררים את התחתית מספר פעמים בעזרת מזלג ואופים כ־10 דקות.
5. למילוי: במחבת רחבה מחממים 2־3 כפות שמן. מטגנים את רצועות הבצל עד שהן מזהיבות ומשחימות.
6. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן ולערבב עד שכל הנוזלים מתאדים לחלוטין.
7. מוסיפים שום, מערבבים ומכבים את האש.
8. במעבד מזון או בבלנדר שמים קשיו (או טופו), מים ושמן ומעבדים למשחה חלקה.
9. מעבירים לקערה, מוסיפים קמח, שמרי בירה, מלח, פלפל ואת תערובת הפטריות ומערבבים היטב.
10. הרכבה: מעבירים את המילוי אל הקלתית החצי־אפויה ומהדקים היטב. מפזרים מעל המילוי שמרי בירה, מזלפים מעט שמן זית ואופים 30־35 דקות.
11. מצננים לפחות חצי שעה לפני ההגשה.קציצות טופו ברוטב מעושן
מחפשים קינוח טבעוני?