את הפחם הפעיל אפשר להשיג במספר מצומצם של חנויות לחומרי אפייה ובישול. כדי להשיג תוצאה שחורה במיוחד, אין צורך בכמות גדולה, לרוב מספיקה כף אחת מהאבקה השחורה ורק אם הבצק לא נצבע לשחור עז אפשר להוסיף עוד כף נוספת. הפחם הפעיל כמעט לא בא לידי ביטוי בטעמה של החלה, הוא רק מוסיף לה צבע מטורף ושיקיות עכשווית
מרכיבים (ל־4 חלות בינוניות או 3 חלות גדולות מאוד)
1 ק"ג קמח מנופה (אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא טחון דק 80%)
1־2 כפות אבקת פחם פעיל (לחלה שחורה)
1 כף (20 גרם) מלח
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
2 כפות (18 גרם) שמרים יבשים (או 50 גרם שמרים טריים)
½ כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
כ־2 כוסות ( ½ ליטר) מים
חלה שחורה גדולה עליכם? אל תוסיפו את אבקת הפחם ותהנו מחלה טבעונית לבנה
להברשה
1 ביצה טרופה עם 1 כף מים (לגרסה טבעונית משתמשים בסילאן מדולל במעט מים)
הכי מעניין
לזרייה
שומשום רגיל או שחור
אופן ההכנה
1. מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר. מוסיפים את אבקת הפחם, המלח והסוכר ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את השמרים ומערבבים עם וו לישה. במהירות איטית, מוסיפים את השמן ובהדרגה גם את המים. מוסיפים את המים עד להיווצרות בצק רך וגמיש. הבצק לא צריך להיות דביק ובזמן הלישה הוא צריך להיפרד בקלות מהקערה.
3. לשים כ־10־12 דקות עד שהבצק אחיד ורך. יוצקים מעט שמן לקערה נקייה ומגלגלים בה את הבצק כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים את הקערה ומתפיחים עד הכפלת הנפח, כשעה וחצי.
4. קולעים מהבצק חלות. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים עוד 30־40 דקות.
5. מחממים את התנור ל־175 מעלות, מברישים את החלות בביצה הטרופה או בסילאן, מפזרים שומשום. מעבירים את החלות לאפייה לכ־25 דקות ועד שהן תפוחות וזהובות.
6. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שמגישים את החלה אל השולחן.
שימו לב: כמות המים עשויה להשתנות מפעם לפעם, מומלץ להוסיף אותם בהדרגה. לקראת הסוף יש להוסיף כף אחר כף של מים. הבצק המתקבל צריך להיות רך וגמיש אך לא דביק
חלת דבש חגיגית לראש השנה