מרכיבים
למלבי
4 כפות גדושות קורנפלור
½ כוס (120 מ"ל) מים
4 כפות סוכר
1 כפית מי ורדים
פחית קרם קוקוס
הכי מעניין
3 כוסות מים
לסירופ
כוס פירות לבחירתכם: פסיפלורה, תאנים, פטל, תותים, שזיפים, משמשים, ליצ'י, מנגו
2־3 כפות סוכר
1 כפית מי ורדים
½ כפית קורנפלור
אופן ההכנה
1. מערבבים היטב את הקורנפלור עם המים.
2. מבשלים בסיר על אש בינונית את קרם הקוקוס, המים, הסוכר, מי הוורדים, ואת תמיסת הקורנפלור. שומרים על הסיר כל הזמן ומערבבים היטב (7 דקות של ספורט ידיים, מה יש?).
3. כמעט על סף רתיחה, אפשר להרגיש את הסמיכות החמימה עוטפת את הסיר בדייסה הריחנית המתוקה. פתאום רואים בעבוע געשי סמיך – ומורידים מיד מהאש.
4. מעבירים את המלבי לכלי הגשה יפה או מחלקים לכוסות הגשה ומצננים במקרר כמה שעות עד להתייצבות.
5. מכינים את הסירופ: בקלחת קטנה מבשלים מעט את פרי העונה שבחרתם עד להמסת הסוכר ומצננים.
6. להגשה: יוצקים מעל המלבי את רוטב הפירות ומפזרים פיסטוקים, נשיקות ומעט נענע.
ראש השנה: מתכונים פשוטים שיסחטו מחמאות