בגרסה המקורית מעל הרוטב מניחים כדור בורטה ואופים, אבל כאן הוחלט להשתמש בפטה – שמעניקה מרקם טוב יותר וטעם חמצמץ ועוקצני. פטה מחלב צאן תיתן תוצאה קרמית במיוחד.
מוגש עם פרוסות בגט קלויות – זה פתיח מושלם לאירוח, חמים, עשיר, עשבוני וקצת חריף – מטבל שהוא מסיבה בפה. וגם הצבעים, אדום ולבן, הופכים אותו לחגיגי במיוחד.
מצרכים (ל־3–6 מנות, כ־1½ כוסות מטבל)
3 כפות שמן זית
הכי מעניין
2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
שן שום אחת, פרוסה דק
340 גרם עגבניות שרי, חצויות
1 כפית אורגנו יבש
¼ כפית פלפל שחור גרוס (ועוד לפי הטעם)
½ כוס עלי בזיליקום טריים, קרועים או קצוצים
1 כפית צ’ילי קצוץ
גוש פטה במשקל 140–200 גרם (רצוי מחלב צאן)
חצי בגט, פרוס לפרוסות בעובי כחצי ס״מ
מלח דק

מטבל עגבניות | צילום: וושינגטון פוסט
אופן ההכנה
מחממים תנור ל־220 מעלות וממקמים רשת אחת למעלה ואחת למטה.
מחממים שמן זית במחבת בינונית על אש בינונית. מוסיפים בצל ירוק ושום ומטגנים 1–2 דקות, עד שהשום מזהיב קלות.
מוסיפים עגבניות, אורגנו ופלפל שחור. מבשלים כ־10–12 דקות, תוך ערבוב ומעיכת העגבניות, עד שנוצר רוטב סמיך.
מסירים מהאש ומערבבים פנימה בזיליקום וצ’ילי. טועמים ומתקנים חריפות.
מעבירים את התערובת לכלי קטן חסין חום, מניחים את הפטה במרכז, ואופים כ־12–15 דקות עד שהרוטב מבעבע.
במקביל קולים את פרוסות הבגט בתחתית התנור 7–10 דקות, עד הזהבה.
מערבבים את המטבל, מתקנים מלח ופלפל, ומגישים חם או בטמפרטורת החדר עם הבגט הקלוי.
עוד כתבות בנושא



