כדי למלא ירקות צריך רוח טובה ומעט סבלנות. זה אוכל איטי, שמכינים כשיש זמן ורוצים להתפנק ולהשקיע. אוכל שמכינים כשיש אורחים חשובים או סתם כשנתקלים בעגבניות יפהפיות אצל הירקן ופשוט אי אפשר להשאיר אותן שם.
מבין הירקות הממולאים, העגבנייה נוחה וחביבה למילוי. הקליפה שלה אמנם עדינה, אז צריך לעבוד בזהירות, אבל כשהיא בשלה הבפנוכו מתמסר לכפית ונפרד בקלות. אל תקלפו את כל הבשר, והשאירו קליפה עבה: באפייה היא מתרככת ונהיית טעימה. אחרי שתמלאו עגבניות בפעם הראשונה, תגלו שזה פשוט לגמרי ושווה כל רגע.
חומרים:
6-7 עגבניות בינוניות ובשלות
2 כפות שמן זית
1/2 בצל בינוני קצוץ דק דק
1 שן שום אחת כתושה
¾ כוס (130 גרם) אורז עגול (או רגיל)
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית סוכר
1 חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים
1 חופן עלי אורגנו טריים קצוצים
6-7 כפיות פירורי לחם
טיפ: איך חותכים בזיליקום?
הכי מעניין
- מניחים 4-5 עלי בזיליקום אחד על השני.
- מגלגלים לגליל צר.
- פורסים פרוסות לרוחב - כך נוצרים פסים פסים של בזיליקום.
הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משמנים תבנית קטנה שמתאימה לכל העגבניות.
- מכינים את העגבניות: חותכים את הכיפות (מהכיוון של הצמיחה), ובעזרת כף פריזיאן או סכין מעוגלת (כזו שחותכים איתה אשכולית) מוציאים את התוכן של העגבניות לתוך קערה. חשוב להוציא את כל התוכן, אך גם להיזהר לא לפצוע את הקליפה.
- ממליחים מעט את העגבניות ומניחים אותן הפוכות על צלחת עד לשלב המילוי.
הכנת המילוי:
- שמים את כל התוכן שהוצאנו מהעגבניות ומעבירים לבלנדר או מעבד מזון. טוחנים למחית חלקה.
- מחממים את השמן במחבת רחבה בעלת מכסה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת השום.
- מערבבים כדקה, עד שהשום מפיץ ניחוח נפלא.
- מוסיפים את האורז.
- מערבבים עוד שלוש דקות, ומוסיפים את העגבניות המרוסקות.
- מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה כעשר דקות. מערבבים מידי פעם.
- מכבים את האש ומערבבים פנימה את עלי הבזיליקום והאורגנו הקצוצים.
ממלאים את העגבניות:
- שמים שתי כפות מהמילוי בכל עגבנייה. חשוב לא לדחוס את האורז ולמלא את העגבנייה רק עד 3/4 מתכולתה , כדי להשאיר לאורז מקום לתפוח.
- מפזרים כפית (או יותר) פירורי לחם על כל עגבנייה, ומזלפים כמה טיפות שמן זית.
- אופים 40-50 דקות, עד שהעגבניות מתרככות ומתקמטות.
- מקשטים בשרוכי בזיליקום ומגישים מיד.
טיפ:
מה עושים עם האורז שנשאר במחבת?
מוסיפים חצי כוס מים וממשיכים לבשל עם מכסה עוד עשר דקות. זוללים בעמידה ישר מהסיר.
עוד כתבות בנושא



