כך מכינים שניצל וינאי אמיתי

עגל משובח, ציפוי נכון וטיגון קצר ,המתכון המדויק לשניצל פריך מבחוץ ועסיסי מבפנים

שניצל וינאי. | אפרת ליכטנשטט

שניצל וינאי. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

וינה היא מולדת השניצל, ובכל מסעדה אוסטרית הגונה לפחות מחצית מהסועדים אוכלים את השניצל הזה. בעצם זה הדבר הכי הגיוני שאפשר לעשות. פרוסות דקיקות של עגל משובח, מצופות פירורים, מטוגנות עד לפריכות.

שניצל וינאי. | אפרת ליכטנשטט

שניצל וינאי. | צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

5 שניצלים גדולים או 10 רגילים
500 גרם שייטל עגל פרוס לפרוסות דקות בעובי כחצי סנטימטר (בקשו מהקצב)
2 ביצים
מלח ופלפל
1 כפית חרדל דיז׳ון חלק

לציפוי:
½ כוס (70 גרם) קמח
1 כוס פירורי זהב / פירורי פנקו/לחם

הכי מעניין

לטיגון:
½ ליטר שמן חמניות/קנולה

אופן ההכנה

1. בצלחת עמוקה שמים ביצים, מלח, פלפל וחרדל וטורפים היטב. בצלחת שטוחה נוספת שמים קמח ובצלחת שלישית שמים פירורי לחם.
2. דופקים את השניצלים כדי שיהיו דקים במיוחד, אפשר גם לבקש מהקצב לעשות זאת.
3. במחבת גדולה מחממים את השמן.
4. טובלים כל שניצל בקמח וכשהוא מקומח היטב טובלים אותו בביצה ואז בפירורים.
5. מטגנים עד שהוא מזהיב קלות. שימו לב לא לטגן יותר מדי כדי לא לייבש את הבשר.
מעבירים את השניצלים המוכנים לצלחת עם נייר סופג, ומגישים מיד.

עוד כתבות בנושא