מרכיבים
2 בצל סגול
2 זוקיני
4 תפוחי אדמה
הכי מעניין
2 גזר
3 גבעולי בצל ירוק
חופן עלי תרד טורקי
½ פלפל ירוק חריף מנוקה מחרצנים ומגידים
½ כוס פירורי לחם
½ כוס קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
מלח
פלפל שחור
לטיגון
שמן תירס או שמן חמניות
אופן ההכנה
1. במעבד מזון עם דיסקית ייעודית או בעזרת קולפן ג'וליאן חותכים את הבצל הסגול, הזוקיני, הגזר ותפוחי האדמה לרצועות דקות.
2. מעבירים למסננת, מוסיפים מלח ומערבבים היטב בעזרת הידיים, השלב הזה חשוב כדי לרכך את מעט את הירקות.
3. משאירים את הירקות במסננת במשך 15-20 דקות כדי להגיר את הנוזלים.
4. סוחטים היטב את תערובת הירקות (אפשר לסחוט בידיים או להיעזר בשקית בד או בבד חיתול) ומעבירים לקערה.
5. קוצצים דק את התרד, הבצל הירוק והפלפל החריף ומוסיפים לקערה.
6. מוסיפים מלח, פלפל, פירורי לחם וקורנפלור ומערבבים היטב (אם התערובת רטובה מדי אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות קורנפלור).
7. במחבת גדולה מחממים שמן בגובה של כ־1 ס"מ.
8. יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג־פונג ומועכים מעט. כשהשמן רותח מוסיפים את הקציצות למחבת ומטגנים 3-4 דקות מכל צד, עד שהן זהובות ופריכות.
9. מגישים עם יוגורט וירקות חתוכים.