קציצות זוקיני בסגנון יווני

מתכון לקציצות שמככבות כמעט בכל מטבח יווני לצד יוגורט סמיך וירקות

קציצות זוקיני בסגנון יווני. | תימור לוי–יוטקוביץ

קציצות זוקיני בסגנון יווני. | צילום: תימור לוי–יוטקוביץ

תוכן השמע עדיין בהכנה...

רכיבים

כ־5 זוקיני

1 כפית מלח

הכי מעניין

1 ביצה

1 שן שום כתושה

½ בצל סגול או 2 בצלי שאלוט קצוצים

מעט פטרוזיליה קצוצה

3/4 כוס קמח

½ כפית אבקת אפייה

פלפל שחור גרוס

כ־100 גרם גבינת קשקבל מגוררת

שמן לטיגון

להגשה

1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט יווני

ירקות טריים

אופן ההכנה

  1. מגררים את הזוקיני בצד העבה של הפומפייה.
  2. סוחטים היטב, מערבבים עם המלח ומניחים במסננת לשעה לפחות להגרת כל הנוזלים.
  3. מעבירים את הזוקיני לקערה ומוסיפים את שאר הרכיבים. את הקמח יש להוסיף בהדרגה עד שמקבלים בלילה לא נוזלית מדי.
  4. מערבבים היטב, מכסים ושומרים במקרר. עדיף להכין לפחות שעתיים-שלוש מראש.
  5. קצת לפני ההגשה מוציאים מהמקרר.
  6. מחממים שמן במחבת בינונית בגובה 4-3 ס"מ לפחות.
  7. בעזרת הידיים מכדררים קציצות בגודל כדור פינג פונג פחות או יותר ומניחים בעדינות בשמן החם. הופכים כשמזהיב.
  8. מניחים את הקציצות המוכנות מעל רשת טיגון או נייר סופג.
  9. עדיף להגיש חם. מומלץ לצד יוגורט או שמנת מתוקה וירקות טריים.