רכיבים
כ־5 זוקיני
1 כפית מלח
הכי מעניין
1 ביצה
1 שן שום כתושה
½ בצל סגול או 2 בצלי שאלוט קצוצים
מעט פטרוזיליה קצוצה
3/4 כוס קמח
½ כפית אבקת אפייה
פלפל שחור גרוס
כ־100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
שמן לטיגון
להגשה
1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט יווני
ירקות טריים
אופן ההכנה
- מגררים את הזוקיני בצד העבה של הפומפייה.
- סוחטים היטב, מערבבים עם המלח ומניחים במסננת לשעה לפחות להגרת כל הנוזלים.
- מעבירים את הזוקיני לקערה ומוסיפים את שאר הרכיבים. את הקמח יש להוסיף בהדרגה עד שמקבלים בלילה לא נוזלית מדי.
- מערבבים היטב, מכסים ושומרים במקרר. עדיף להכין לפחות שעתיים-שלוש מראש.
- קצת לפני ההגשה מוציאים מהמקרר.
- מחממים שמן במחבת בינונית בגובה 4-3 ס"מ לפחות.
- בעזרת הידיים מכדררים קציצות בגודל כדור פינג פונג פחות או יותר ומניחים בעדינות בשמן החם. הופכים כשמזהיב.
- מניחים את הקציצות המוכנות מעל רשת טיגון או נייר סופג.
- עדיף להגיש חם. מומלץ לצד יוגורט או שמנת מתוקה וירקות טריים.