מרכיבים (16 יחידות)
100 גרם אטריות אורז דקות
400 מ"ל חלב קוקוס
הכי מעניין
1 כף דבש
16 דפי אורז בקוטר 22 ס״מ
2 בננות בשלות חתוכות לרצועות דקות באורך 6־7 ס״מ
1 תפוח חתוך לרצועות דקיקות
4־5 תמרי מג׳הול מגולענים וחתוכים לקוביות
100 גרם אגוזי קשיו קלויים קלות על מחבת ללא שמן, וקצוצים
50 גרם שבבי קוקוס לציפוי
מספר פירות שאוהבים כמו: מנגו, אפרסק, פירות יער ועוד
אופן ההכנה
- שמים חלב קוקוס ודבש בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את אטריות האורז ומבשלים כחמש דקות, תוך ערבוב מדי פעם כדי שלא יידבקו.
- בודקים שהאטריות רכות ומוכנות ומסננים אותן מקרם הקוקוס אך לא זורקים את הקרם. נשתמש בו בהמשך.
- מכינים צלחת שטוחה הגדולה מדף האורז וממלאים אותה במים.
- מרטיבים את דף האורז במים במשך כחמש שניות ומעבירים אותו למשטח עבודה נקי.
- במרכז החלק התחתון של הדף, כ־7 ס״מ מהתחתית, מסדרים 2־3 רצועות של בננות ועליהן כמה רצועות תפוחים. מניחים כשתי כפות אטריות אורז על הפירות ועליהן מסדרים שורה של קוביות תמרים. מפזרים מעט אגוזי קשיו ומסיימים בכפית של קרם קוקוס (זה שבישלנו בו את האטריות).
- מקפלים את החלק התחתון של הדף על הערימה שסידרנו. מקפלים גם את שני הצדדים לכיוון המרכז ומגלגלים את החלק התחתון עד הסוף תוך כדי הידוק הגליל (מומלץ לצפות בסרטונים ביוטיוב על גלגול ספרינג רול).
- מכינים שתי צלחות עמוקות: אחת עם חלב קוקוס (שנשאר מהבישול) והשנייה עם שבבי קוקוס. מגלגלים את הרול בחלב קוקוס ומיד אחר כך בשבבי קוקוס.
- להגשה אפשר לקשט בזילוף של סילאן.