מרכיבים
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
הכי מעניין
1 כף מלח
4 כפות סוכר
½ כוס (160 מ"ל) שמן
3 כוסות (160 מ"ל) מים
אופן ההכנה
1. מניחים בקערה קמח ויוצרים שלוש גומות. בגומה אחת מניחים סוכר, בשנייה מלח ובשלישית שמרים, ומערבבים כך שחומרי הגלם לא נוגעים ישירות זה בזה.
2. מוסיפים שמן ומים, ולשים היטב עד לקבלת תערובת בצק אחידה וחלקה. מוסיפים מים במידת הצורך.
3. משמנים את הבצק בחלקו העליון עם כף שמן ומניחים להתפחה ל־30 דקות.
4. מחממים מחבת טפלון.
5. קורצים עיגול מהבצק בגודל כדור טניס ומשטחים בעזרת הידיים על גבי משטח משומן.
6. מטגנים את הלאפה משני הצדדים עד לעשייה, 3-2 דקות מכל צד.
7. מגישים בכל ארוחה, והכי מומלץ להגיש לצד מטבלים.
מטבל פטרוזיליה ושום
מרכיבים1 צרור פטרוזיליה2 שיני שום
½ כוס שמן זית
מלח גס
אופן ההכנה
1. מניחים במכל של מעבד מזון את כל הרכיבים וטוחנים עד לקבלת ממרח.
2. שומרים בצנצנת במקרר.