הקציצות המתוקות־חריפות שנחטפות מהתבנית

קציצות בשר עם קרום פריך ותוכן רך, ברוטב דבש וצ’ילי מתקתק – שילוב של טיגון ואפייה שיוצר מנה חגיגית וקלה, מושלמת לשאריות דבש

קציצות ברוטב דבש וצ׳ילי | אפרת ליכטנשטט

קציצות ברוטב דבש וצ׳ילי | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

קציצות מיוחדות ברוטב מתקתק וטעים, שדרך הכנתן משלבת טיגון ואפייה ויוצרת קציצות בעלות קרום פריך וטעים ותוכן רך ועדין. הזדמנות מצוינת להשתמש בשאריות הדבש שנשארו במזווה מראש השנה.

רכיבים (ל־20 קציצות):
600 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ במעבד מזון
½ כוס פירורי לחם
1 ביצה
4 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
¼ כפית קינמון
½ כפית פלפל שחור

לקישוט
מעט פטרוזיליה

הכי מעניין

לטיגון
5 כפות שמן רגיל או זית

לרוטב
4 כפיות דבש
4 כפיות רוטב צ׳ילי מתוק
4 כפיות חומץ תפוחים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות

קציצות ברוטב דבש וצ׳ילי | אפרת ליכנטשטט

קציצות ברוטב דבש וצ׳ילי | צילום: אפרת ליכנטשטט

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
2. שמים בקערה גדולה את כל חומרי הקציצות ומערבבים היטב - מומלץ ללוש בעזרת הידיים.
3. יוצרים קציצות קטנות בקוטר 4 ס״מ בערך.
4. מחממים שמן במחבת ומטגנים כל קציצה מכל הצדדים עד שהן שחומות, כחצי דקה מכל צד.
5. מעבירים את הקציצות לתבנית או למחבת המתאימות לתנור ואופים 10 דקות.
6. מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים את הרוטב על הקציצות.
7. מחזירים לתנור ואופים 10־15 דקות נוספות.
8. מגישים חם לצד אורז או פסטה ומקשטים בפטרוזיליה טרייה.

עוד כתבות בנושא

ג' בטבת ה׳תשפ"ו23.12.2025 | 08:20

עודכן ב