הקציצות הירוקות שמציפות את הסיר ברעננות

קציצות בשר קלילות, מלאות פטרוזיליה וכוסברה, שמתבשלות במרק חמצמץ ומרענן – ארוחה ביתית שמוגשת עם הרבה אורז

הקציצות הירוקות שמציפות את הסיר ברעננות | אפרת ליכטנשטט

הקציצות הירוקות שמציפות את הסיר ברעננות | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

קציצות קלילות ונפלאות, מלאות בירוקים ובבריאות. מבשלים אותן במרק החמוסטה המפורסם, שמעניק להן רעננות וחמצמצות. אפשר לבשל את הקציצות גם ברוטב עגבניות קלאסי או לטגן במחבת.

מרכיבים (ל־25 קציצות):
לקציצות:
200 גרם ירק (2 צרורות קטנים של פטרוזיליה
ו־2 צרורות כוסברה)
650 גרם בשר טחון
4 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1/3 כוס פירורי לחם
1 ביצה

למרק:
3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
2 ענפי סלרי קצוצים
1 תפוח אדמה גדול, קצוץ לקוביות קטנות
1 גזר קצוץ לקוביות קטנות
½1 כפיות מלח
½1 כפיות סוכר
½ כפית פלפל שחור
5 שיני שום פרוסות
1 כפית כמון
½ כפית כורכום
1 ליטר מים רותחים
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי

הכי מעניין

אופן ההכנה:
1. מתחילים מהכנת המרק: מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הירקות - בצל, סלרי, תפוח אדמה וגזר - עד שהם מתרככים מעט ומשחימים.
2. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב כדקה. מוסיפים מים רותחים ומיץ לימון ומביאים לרתיחה.
3. מכינים את הקציצות: שמים את צרורות הכוסברה והפטרוזיליה במעבד מזון (מומלץ להיפטר מהגבעולים העבים, אך את הדקים אפשר להשאיר) ומרסקים לחתיכות קטנות (אבל לא להגזים כדי שלא יהפכו למיץ).
4. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הקציצות עם הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים היטב. מומלץ ללוש בעזרת הידיים (אפשר עם כפפות).
5. יוצרים קציצות קטנות בקוטר 4 ס״מ בערך ושמים בתוך המרק בעדינות, זו לצד זו. אחרי שכל הסיר מלא בקציצות מנערים מעט את הסיר כדי שכולן ייכנסו למרק.
6. מבשלים כ־45 דקות במכסה סגור, ומגישים חם עם הרבה אורז.

עוד כתבות בנושא

ג' בטבת ה׳תשפ"ו23.12.2025 | 08:13

עודכן ב