מרכיבים
24 קישואים בינוניים
למילוי:
½ כוס אורז יסמין או בסמטי
הכי מעניין
500 גרם בשר טחון
1 בצל סגול קצוץ דק
1 עגבנייה קצוצה דק
1 כפית שום כתוש
½ כוס שמיר קצוץ
¾ כוס כוסברה קצוצה
גרידת לימון (מלימון אחד)
½ כוס צימוקים/זרשק/חמוציות
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
¼ כוס שמן זית
1 ליטר מים או ציר
1 כפית שום כתוש
¼ כוס מיץ לימון
גרידת לימון (מלימון אחד)
1 כף סוכר לבן
½ 1 כפית קורנפלור
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מורידים את הכיסוי מהסיר ומכניסים לתנור לכ־30 דקות עד שהקישואים מקבלים גוון שחום בחלקם העליון, אפשר גם להביא אותם למעט חריכה.
משרים את האורז כשעה בקערה עם הרבה מים, מסננים את האורז מהמים ומעבירים אותו לקערה גדולה.
מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים היטב.
בעזרת קישואן או כפית פריזאית מרוקנים את הקישואים, וממלאים אותם בתערובת המילוי.
מסדרים את הקישואים בשכבה אחת בסיר שטוח ורחב.
בקערה מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
יוצקים את הרוטב על הקישואים (הרוטב צריך להגיע עד לגובה הקישואים, אם צריך מוסיפים עוד קצת מים).
מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ־30 דקות.
אוהבים קישואים?




