מרכיבים
למרק
5 קישואים בינוניים
8 שיני שום קלופות וקצוצות
1 בצל קצוץ דק
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 כרשה קצוצה דק
1 תפוח אדמה בינוני מקולף וחתוך לרבעים
1 ליטר ציר עוף (או מים)
מלח
פלפל לבן טחון
לפרח זוקיני (כ־3־4 פרחים)
3 זוקיני ירוק שטופים ויבשים
½ כוס שמן זית
1 שן שום כתושה
3 גבעולי טימין (רק את העלים)
גרידה מלימון שלם
מלח ופלפל שחור
חופן צנוברים
הכי מעניין
לעלי קארי (עלי בפלה)
10־20 עלי קארי (ניתן למצוא בשווקים או בחנויות הודיות)
1 כוס שמן קנולה
מלח דק
אופן ההכנה
מרק
1. שוטפים היטב את הקישואים, מייבשים וחותכים לפרוסות גסות.
2. מבשלים את הקישואים בציר עוף שחומם מראש למשך 5 דקות, מוציאים אותם בעזרת מסננת ומצננים (את ציר העוף שומרים).
3. בסיר בינוני מחממים שתי כפות שמן זית, ומוסיפים בצל, כרשה, סלרי ושום.
4. מטגנים תוך ערבוב מתמיד עד שהם הופכים לשקופים ומוסיפים את ציר העוף.
5. מביאים לרתיחה ומוסיפים את תפוח האדמה. מבשלים עד להתרככותם ומתבלים במלח ובפלפל לבן להדגשת הטעמים.
6. במעבד מזון או בבלנדר מוט טוחנים את המרק למרקם קטיפתי.
פרח זוקיני
1. בקערה בינונית מערבבים היטב למרינדה: טימין, שמן זית, שום כתוש, גרידת לימון, מלח ופלפל שחור.
2. פורסים את הזוקיני במנדולינה ויוצרים פרוסות אחידות ודקות ככל האפשר (אם אין ברשותכם מנדולינה אפשר להיעזר בקולפן).
3. בסיר גדול מלא במים רותחים, חולטים את פרוסות הזוקיני לדקה, מצננים במים קרים עד שהם מתקררים ומייבשים היטב.
4. מכניסים את הזוקיני הפרוס למרינדה ומערבבים היטב.
5. על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה לוקחים פרוסת זוקיני ראשונה ומגלגלים למעין רול, מעליה מגלגלים עוד פרוסה ומעליה עוד אחת, עד שמגיעים לגודל הפרח הרצוי (מכמות זו אפשר ליצור כ־3־4 פרחים)
6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך 10 דקות, לאחר מכן מוציאים את התבנית, מפזרים צנוברים מעל הפרחים ומכניסים שוב לתנור ל־8 דקות נוספות.
עלי קארי
1. בסיר קטן מחממים שמן ל־160 מעלות או עד שנוצרות בועות קטנות כשטובלים בקצה כף עץ.
2. מטגנים את עלי הקארי עד שלא רואים יותר בועות טיגון, מוציאים לנייר סופג ומפזרים עליהם מלח.