מרכיבים (לתבנית עגולה בקוטר 26־28 ס"מ)
לבצק
½1 כוסות קמח כוסמין מלא/ קמח רגיל
150 מ"ל יוגורט (3% שומן לפחות)
½1 כפיות מלח
1 כף שמן
לקישואים
3 זוקיני, פרוסים לאורך לסרטים דקים בעזרת מנדולינה (פורס ירקות) או קולפן איכותי
3 קישואים רגילים/ צהובים, פרוסים לאורך לסרטים דקים בעזרת מנדולינה או קולפן איכותי
הכי מעניין
למילוי גבינה
250 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
2 כפות שמן זית
1 ביצה
3 שיני שום
½ כפית מלח
½ כפית פלפל
¼ כפית רוזמרין
למזיגה מעל הקיש
1 ביצה טרופה
1/3 כוס שמנת לבישול 10%־15
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. הכנת הבצק: מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים עד שנוצר בצק רך ואחיד. יוצרים כדור, משטחים אותו לצורת דיסקית עבה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות חצי שעה במקרר. אפשר בהחלט לילה שלם.
2. להרכבה: מחממים תנור ל־180 מעלות, ומשמנים היטב את התבנית. מוציאים מהמקרר את כדור הבצק ועל משטח מקומח מרדדים לעלה עגול ודק מאוד (2־3 מ"מ). מגלגלים את הבצק על מערוך ומעבירים לתבנית פורשים את הבצק על התבנית. משאירים את השוליים גולשים כלפי חוץ ומעצבים אותם בצורה גלית.
3. מערבבים את כל חומרי המילוי ומניחים על הבצק. מתחילים לסדר את סרטי הקישואים בתוך התבנית בצורת ספירלה, מהחלק החיצוני ועד למרכז, ומשאירים חפיפה של שליש בין כל קישוא לקישוא. 4. מערבבים היטב את הביצה הנוספת עם השמנת ומוזגים על הקישואים.
5. מברישים את הבצק ואת סרטי הקישואים בשמן זית ואופים כ־50־45 דקות, או עד שהמילוי מתייצב והקישואים משחימים בקצוות. מגישים חם.
אין לכם מנדולינה? הגיע הזמן לרכוש! מנדולינה טובה עולה כ–150 שקלים, ושווה זהב