מרכיבים (לתבנית אינגליש קייק באורך 24 ס״מ)
¾ כוס סוכר דמררה/ לבן
1 ביצה
½ כוס שמן
1 כוס חלב מכל סוג שהוא
½ כוס קמח רגיל
1 כוס קמח כוסמין מלא/ קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
¼ כפית מלח
1 כפית קינמון
1 קישוא (280 גרם) מגורר גס וסחוט
150 גרם אוכמניות/ פטל טרי או קפוא (אין צורך להפשיר)
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־170 מעלות, משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית אינגליש קייק.
2. בקערה גדולה טורפים סוכר, ביצה ושמן לתערובת אחידה. מוסיפים את החלב וטורפים היטב. מניחים מסננת מעל הקערה ומנפים פנימה את הקמחים, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וקינמון. מערבבים קלות.
3. מוסיפים את הקישוא המגורר ואת האוכמניות (שומרים קצת קישוא ופטל לקשט מלמעלה), ומערבבים בעזרת מרית עד שהתערובת אחידה ולא מעבר לכך.
4. מעבירים את התערובת לתבנית ומקשטים בפטל ומעט קישואים. אופים במשך 60־50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש לגמרי, ללא פירורים לחים עליו.
עוד עוגות בריאות