מרכיבים
24-20 לבבות ארטישוק מנוקים, טריים או קפואים
למילוי:
750 גרם בשר טחון
הכי מעניין
2 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כוס כוסברה קצוצה
½ פלפל ירוק חריף מנוקה מחרצנים ומגידים וקצוץ דק (לא חובה)
1 כפית שטוחה כורכום
2 פרוסות לחם לבן, ללא הקרום, מושרות במים וסחוטות
2 ביצים
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
¼ כוס שמן זית
5 גבעולי סלרי (עם העלים) קצוצים דק
2 בצלים קצוצים דק
1 כפית כורכום
1 כפית סוכר
2 ליטר ציר או מים
300 גרם גרגירי אפונה ירוקה טריים או קפואים
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה:
מיץ לימון
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי, ומניחים בצד ל־5 דקות.
2. בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות קטנות בקוטר של כ־3 ס"מ, ומהדקים אותן לחלק הפנימי של לבבות הארטישוק.
3. בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית, מוסיפים סלרי, בצל וכורכום ומטגנים תוך ערבוב כ־5 דקות.
4. מוסיפים מלח, פלפל, סוכר וציר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
5. מסדרים את לבבות הארטישוק בחלוקה אחידה ובשכבה אחת בסיר, מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ־45 דקות.
6. לאחר 45 דקות מפזרים אפונה בין לבבות הארטישוק (כדאי לטלטל בעדינות את הסיר כדי שהאפונה תיכנס לתוך המרווחים שביניהם), וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 10-15 דקות נוספות, עד שהרוטב מצטמצם מעט.
7. לפני ההגשה מזלפים מעט מיץ לימון.
מתכונים נוספים שאולי תאהבו






