מיסו הוא תבלין נפלא מהמטבח האסייתי שאני אוהבת לשלב במאכלים ולכן הגיע הזמן לתת לו כבוד ולהקדיש לו חמין. יצא מופלא!
* את המיסו תמצאו במדף האסייתי בחנויות הטבע ובחלק גדול מהמרכולים.
מרכיבים
1 כוס חומוס
1 כוס שעועית
הכי מעניין
רבע כוס שמן זית לטיגון הבשר והבצלים
1 קילו בשר שפונדרה/אוסובוקו/לחי/כתף
2 בצלים קצוצים דק
1 כוס אורז אדום/גריסים/גם וגם
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים גס
4 גזרים קלופים, חתוכים גס
10 שיני שום קלופות פרוסות דק
חתיכת שורש ג׳ינג׳ר טרי, קלוף
5־7 ביצים קשות (או יותר – לפי מספר הסועדים)
לרוטב
1 כף מיסו
1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר
1 כפית אבקת שום
3 כפות סויה
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר
3 כפות שמן זית
1 כוס מים רותחים ועוד מים לכיסוי
אופן ההכנה
- משרים במי ברז את השעועית והחומוס, כל אחד בכלי נפרד, במשך 6־12 שעות. מומלץ להחליף את המים כל כמה שעות.
- ממליחים ומפלפלים את הבשר בנדיבות ומטגנים אותו בשמן זית, עד שהוא סגור וצרוב היטב, מוציאים מהסיר לצלחת.
- מוסיפים לאותו סיר את הבצלים ומטגנים כרבע שעה עד שהם משחימים.
- שמים כל קטנייה (חומוס, שעועית, אורז) בשקית בד לחמין (אני ממש ממליצה לקנות, כבר אפשר למצוא כמעט בכל חנות אך אפשר כמובן פשוט להניח בסיר).
- מסדרים את הסיר: בתחתית הסיר בצל מטוגן ועליו מניחים את הבשר.
- מניחים את תפוחי האדמה והגזרים.
- מפזרים את השום והג'ינג'ר ועליו מניחים את שקיות הבד עם הקטניות והביצים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל התבלינים עם כוס מים רותחים (שימו קודם כול את המיסו ורק שהוא נמס במים הוסיפו את שאר התבלינים) ומוזגים על כל החומרים בסיר באופן שווה.
- מוסיפים עוד מים לכיסוי כל חומרי החמין.
- מביאים את הסיר לרתיחה ומבשלים על אש קטנה, כשעה.
מעבירים לפלטה או לתנור שחומם ל־110 מעלות, למשך כל הלילה. בבוקר חשוב לבדוק את מצב הנוזלים ולהוסיף מים חמים לפי הצורך.
עוד מתכונים מחממים:



