מרק עדשים כתומות עם בורגול ותרד: סיר אחד של שובע, בריאות ונחמה

עדשים שמתפרקות לסמיכות מושלמת, בורגול שנותן גוף, תרד טרי, תבלינים מחממים ומגע של לימון. מרק־נזיד עשיר וטבעוני שממלא את הבטן והלב

מרק עדשים ובורגול | גיא אשכנזי, Agency Karela

מרק עדשים ובורגול | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

1/3 כוס שמן זית

1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק

3-4 שיני שום קצוצות

הכי מעניין

½ כפית כמון

½ כפית כורכום

2 כפיות פפריקה מתוקה

3 כוסות עדשים כתומות

½ כוס בורגול

2 ליטר מים או ציר עוף

2 עגבניות קלופות וקצוצות

2 כוסות עלי תרד שטופים קצוצים גס

¼ כוס מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה

1.  בסיר גדול מחממים את השמן.

2. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים 4-5 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב.

3. מוסיפים את השום והתבלינים וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות.

4. מוסיפים את העדשים, בורגול, ציר ועגבניות, ממליחים ומפלפלים, בוחשים ומביאים לרתיחה.

5. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה עד שהעדשים מתפרקות ומתקבל מרק אחיד וסמיך.

6. מוסיפים תרד ומבשלים 2-3 דקות נוספות.

7. לפני ההגשה מוסיפים מיץ לימון ומערבבים.

עוד כתבות בנושא

ו' בכסלו ה׳תשפ"ו26.11.2025 | 10:59

עודכן ב