שישי קצר? הקציצות האלו פותרות את הצהריים לילדים

קציצות טונה עסיסיות שנעלמות מהצלחת תוך דקות, מושלם לצהריים של שישי

קציצות טונה שנחטפות מהצלחת. | אפרת ליכטנשטט

קציצות טונה שנחטפות מהצלחת. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לפני כמה שנים נתקלתי במתכון של קציצות מטונה, ואני חייבת לומר שהייתי מאוד סקפטית. כמה עשרות קציצות מאוחר יותר הבנתי שטעיתי. אם עוד לא ניסיתם את המתכון הקליל הזה, אל תהיו חשדניים. אם יש לכם ילדים בבית, הם יגמרו אותן עוד לפני שתספיקו לטעום אחת בעצמכם.

מרכיבים (22 קציצות קטנות)

3 קופסאות (480 גרם) שימורי טונה בשמן (אפשר לשלב קופסה אחת במים), מסוננות
2 גזרים מגוררים
1 בצל גדול מגורר וסחוט מנוזלים
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
¼ כוס כוסברה קצוצה דק
4 ביצים
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
½ כפית קינמון
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
מעט שמן זית לשימון התבנית והקציצות

הכי מעניין

להגשה (רוטב איולי)
3 כפות מיונז מעורבבות עם כפית חרדל וכפית פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, משומן במעט שמן.
2. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים.
3. בעזרת הידיים יוצרים קציצות קטנות עגולות ומעט שטוחות. מניחים את הקציצות על התבנית, אין צורך לשמור על רווחים.
5. מברישים את הקציצות בשמן מלמעלה.
6. אופים את הקציצות במשך 25־35 דקות, עד שהן יציבות ומוכנות. כדאי לטעום קציצה אחת כדי לראות שהן מוכנות.

מגישים חם עם מיונז או רוטב איולי

עוד כתבות בנושא

י"ד בכסלו ה׳תשפ"ו04.12.2025 | 14:58

עודכן ב