השווארמה הביתית שמנצחת את הדוכן: פרגית עסיסית, תיבול מושלם וטיפ אחד חשוב

כמה דקות צלייה, חיתוך דק־דק בעזרת מזלג בשר ויש לכם שווארמה פריכה ועסיסית בפיתה. מתכון קל, מהיר וממכר לכל הבית

שווארמה פרגית. | אפרת ליכטנשטט

שווארמה פרגית. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

טיפ קטן של אפרת לפני שיוצאים לדרך: ״כדי לקבל נתחים שזהים בצורתם לשווארמה הקנויה, זה הזמן להוסיף למטבח שלכם כלי עבודה חדש – מזלג בשר. נעיצת המזלג בפרגית אחרי הצלייה מאפשרת 'לקבע' את הבשר לקרש החיתוך, ולפרוס אותו לפרוסות דקיקות בלי טיפת מאמץ".

מרכיבים (4 מנות)
600 גרם פרגיות

למרינדה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
½ כפית קינמון טחון
½ כפית ג'ינג'ר טחון
½ כפית פלפל שחור טחון
½ כפית שום גבישי טחון
½ כפית מלח
½ כפית גרגרי כוסברה טחונים (לא חובה)
3 כפות שמן

הכי מעניין

לעצלנים
תבלין שווארמה מוכן מהחנות

אופן ההכנה
1. מערבבים את כל מרכיבי התיבול בקערית, ומורחים היטב על הפרגיות מכל הצדדים.
2. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
3. מחממים מחבת כבדה וצורבים את הפרגיות במשך 3 דקות מכל צד, עד שהעוף שחום ומקבל מעטה קריספי.
4. מעבירים לתבנית ואופים בתנור 20־25 דקות, עד שהפרגית עשויה היטב גם מבפנים.
5. פורסים את הפרגית לפרוסות דקיקות. אוכלים בפיתה עם טחינה, סלט, חריף ולימון כבוש.

מחית לימונים כבושים

מרכיבים
1 לימון, שטוף היטב
2 כפיות שטוחות מלח ים אטלנטי
1 שן שום
½ פלפל ירוק חריף (לא חובה)
שמן קנולה

אופן ההכנה
1. חותכים את הלימון לקוביות קטנות עם הקליפה ומוציאים את כל הגרעינים.
2. שמים בקערה את הלימון, המלח והפלפל החריף ומשהים כשעה־שעתיים (לא במקרר).
3. מוסיפים שמן קנולה כמעט עד לכיסוי וטוחנים בעזרת מוט ריסוק, עד לקבלת מחית חלקה.
4. מאחסנים בקופסה אטומה במקרר.
המחית נשמרת נהדר עד שבוע.

אולי תרצו להכין גם:

י"ח בכסלו ה׳תשפ"ו08.12.2025 | 07:05

עודכן ב