תחתיות ארטישוק ממולאות בדג: קדירת חורף עדינה ומלאת עומק טעמים

שכבות של ארטישוק, דג מתובל בעדינות ורוטב לימוני-זהוב מתבשלים לאט ומעניקים מנה רכה, מחממת ומורכבת מושלמת לערבי חורף קרירים

תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות דגים. | אפרת ליכטנשטט

תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות דגים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מנה חגיגית, טעימה וקלה להכנה, בזכות התחתיות הקפואות. בדרך כלל ממלאים אותן בבשר, הפעם החלטתי למלא דווקא בדג טחון. אם בכל זאת מתחשק לכם למלא בבשר – פשוט תחליפו בו את הדג שבמתכון

מרכיבים

2 שקיות של תחתיות ארטישוק קפואות, מופשרות(סה״כ 800 גרם)

½ קילו דג לבן טחון

הכי מעניין

1 כפית מלח

½ כפית כוסברה טחונה

½ כפית ראס אל חנות

¼ כפית קינמון

¼ כפית פלפל שחור

צרור כוסברה קצוצה דק־דק

3 שיני שום כתושות

½ כוס פירורי לחם

¼ כוס שמן לטיגון

לרוטב

1 בצל קצוץ דק

5-4 גבעולי סלרי קצוצים

2 כוסות מים רותחים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית כורכום

מיץ מלימון שלם

לציפוי הקציצות

קערה עם 2 ביצים טרופות

קערה עם ½ כוס קמח

אופן ההכנה

1. מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות. אם התערובת רכה מדי מוסיפים מעט פירורי לחם.

2. ממלאים כל תחתית ארטישוק בכמות יפה של התערובת.

3. טובלים כל תחתית ממולאת בקמח ואז בביצה.

4. מחממים שמן בסיר סוטאז׳ גדול ומטגנים את התחתיות הממולאות מכל הכיוונים.

5. מוציאים לצלחת בצד ומכינים באותו סיר את הרוטב.

6. מטגנים את הבצל, וכשהוא זהוב מוסיפים את הסלרי ומטגנים עוד חמש דקות.

7. מוסיפים תבלינים, לימון ומים ומביאים לרתיחה.

8. מחזירים את התחתיות לסיר ומוודאים שהן עטופות ברוטב.

9. מבשלים כשעה על אש קטנה ומדי פעם הופכים בתוך הרוטב.

מגישים חם.

עוד כתבות בנושא

י"א בכסלו ה׳תשפ"ו01.12.2025 | 12:00

עודכן ב