מרכיבים
(אפשר להכפיל כמויות בכיף!)
4 כפות שמן
1 קילו פרגיות
הכי מעניין
1 בצל קצוץ
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
2 גזרים קלופים וחתוכים לחתיכות בינוניות
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
לרוטב
1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
1 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית ראס אל־חנות או בהרט
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כף סילאן
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הפרגיות עם מלח ופלפל (אני משאירה אותן מגולגלות וזה שומר אותן עסיסיות) כמה דקות מכל צד עד שהן שחומות.
2. מוציאים את הפרגיות לצלחת בצד ומוסיפים לאותה מחבת את הבצל.
3. מטגנים אותו על אש בינונית במשך 10 דקות עד שהוא זהוב.
4. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והגזר.
5. מטגנים במשך כ־15 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפרגיות שחומות.
6. מניחים על הירקות את הפרגיות.
7. בוחשים בכוס מים רותחים את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הפרגיות.
8. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה ורבע.
מגישים חם.
עוד מתכונים מהירים


