מרכיבים
750 גרם פרגית טחונה
1 כרובית בינונית מופרדת לפרחים
1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
הכי מעניין
3 עלי מרווה
½ צרור עירית קצוצה דק
¾ כוס פירורי לחם
1 קליפה מגורדת מלימון
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
1 כוס קורנפלור
שמן זית לטיגון (אפשר גם שמן תירס או שמן חמניות)
לרוטב
¼ כוס שמן זית
1 בצל קלוף וקצוץ
400 גרם גרגרי חומוס קפואים
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
½ כפית כורכום
3 כוסות ציר עוף או מים
5 עלי מרווה שלמים
1 כפית שום כתוש
מלח
פלפל שחור

קציצות עוף וכרובית | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela
אופן ההכנה
1. טוחנים לפירורים דקים את הכרובית במעבד מזון (אם אין מעבד מזון אפשר לגרר את הכרובית בפומפייה).
2. מעבירים לקערה גדולה את הכרובית ומוסיפים פרגית, בצל, עלי מרווה, עירית, פירורי לחם, גרידת לימון, ביצים, מלח ופלפל ומערבבים. מכסים ומכניסים למקרר ל־30-60 דקות.
3. בידיים רטובות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות, ועוטפים מכל הכיוונים את הקציצות בקורנפלור.
4. בסיר שטוח ורחב מחממים שמן בגובה של כ־½ ס"מ, ומעבירים אליו את הקציצות לטיגון של כ־3 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות קלות, ומוציאים אותן לצלחת.
5. מכינים את הרוטב (בסיר שבו טוגנו הקציצות): מנקים את הסיר מעודפי השמן והקורנפלור, יוצקים שמן ומוסיפים בצל ומטגנים תוך ערבוב כ־5 דקות, עד שהבצל מתרכך.
6. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
7. מוסיפים לסיר עם הרוטב את הקציצות, מסודרות בשכבה אחת. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ־15 דקות.
8. הופכים את הקציצות בתוך הרוטב ומבשלים כ־15 דקות נוספות. מסירים מהאש ומגישים.
הצעות לארוחת צהריים נוספות




