עוף בטעמים נפלאים של פלפלים ועגבניות. הוספתי תפוחי אדמה כדי שזו תהיה ארוחה שלמה
מרכיבים
5-4 פלפלים בצבעים שונים
1 קילו עוף, כרעיים ושוקיים
הכי מעניין
500 גרם עגבניות שרי חצויות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
10 שיני שום
לרוטב
¼ כוס שמן זית
1 כף סילאן
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית אורגנו
1 כפית מלח
½ כפית בהרט
½ כפית קינמון
½ כפית פלפל שחור טחון
לקישוט
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- קולים את הפלפלים (ראו מתכון בסיסי).
- מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- מניחים את העוף בתבנית, ממליחים ומפלפלים אותו, ומסביבו מסדרים את הירקות, השום והפלפלים הקלויים.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ומורחים על העוף ועל כל הירקות.
- מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לשעתיים.
- ב־10 הדקות האחרונות אפשר להסיר את הכיסוי כדי שהעוף ישחים מעט.
- מוציאים מהתנור ומפזרים פטרוזיליה מעל. מגישים חם.
פלפלים קלויים, מתכון בסיסי
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
- חותכים את הפאות של הפלפלים כך שיתקבלו חתיכות הכי גדולות שאפשר, ולבסוף חותכים את התחתית ואת החלק העליון ונפטרים מהגבעול.
- מניחים את הפלפלים על התבנית בצפיפות עם הקליפה כלפי מעלה.
- אופים 25-35 דקות עד שהקליפה של הפלפלים מתחילה להישרף מעט ולהיות שחורה.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומיד מעבירים את הפלפלים לכלי עם מכסה.
- נותנים לפלפלים "להזיע" 20-30 דקות בכלי ואז מסירים את הקליפה – היא יורדת בקלות. אם נשארות קצת קליפות זה בסדר.
- מכסים את הפלפלים בשמן זית ומעט מלח ושומרים בקופסה אטומה במקרר.
עוד כתבות בנושא


