כך מכינים עוף בתנור עם פלפלים וירקות: מתכון קל וטעים במיוחד

תבשיל עוף בתנור עם פלפלים קלויים, עגבניות ותפוחי אדמה , ארוחה קלה להכנה שממלאת את המטבח בריח של בית

עוף עם פלפלים קלויים וירקות. | אפרת ליכטנשטט

עוף עם פלפלים קלויים וירקות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

עוף בטעמים נפלאים של פלפלים ועגבניות. הוספתי תפוחי אדמה כדי שזו תהיה ארוחה שלמה

מרכיבים

5-4 פלפלים בצבעים שונים

1 קילו עוף, כרעיים ושוקיים

הכי מעניין

500 גרם עגבניות שרי חצויות

3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות

10 שיני שום

לרוטב

¼ כוס שמן זית

1 כף סילאן

2 כפיות פפריקה מתוקה

1 כפית אורגנו

1 כפית מלח

½ כפית בהרט

½ כפית קינמון

½ כפית פלפל שחור טחון

לקישוט

פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. קולים את הפלפלים (ראו מתכון בסיסי).
  2. מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
  3. מניחים את העוף בתבנית, ממליחים ומפלפלים אותו, ומסביבו מסדרים את הירקות, השום והפלפלים הקלויים.
  4. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומורחים על העוף ועל כל הירקות.
  5. מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לשעתיים.
  6. ב־10 הדקות האחרונות אפשר להסיר את הכיסוי כדי שהעוף ישחים מעט.
  7. מוציאים מהתנור ומפזרים פטרוזיליה מעל. מגישים חם.

 

פלפלים קלויים, מתכון בסיסי

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. חותכים את הפאות של הפלפלים כך שיתקבלו חתיכות הכי גדולות שאפשר, ולבסוף חותכים את התחתית ואת החלק העליון ונפטרים מהגבעול.
  3. מניחים את הפלפלים על התבנית בצפיפות עם הקליפה כלפי מעלה.
  4. אופים 25-35 דקות עד שהקליפה של הפלפלים מתחילה להישרף מעט ולהיות שחורה.
  5. מוציאים את התבנית מהתנור ומיד מעבירים את הפלפלים לכלי עם מכסה.
  6. נותנים לפלפלים "להזיע" 20-30 דקות בכלי ואז מסירים את הקליפה – היא יורדת בקלות. אם נשארות קצת קליפות זה בסדר.
  7. מכסים את הפלפלים בשמן זית ומעט מלח ושומרים בקופסה אטומה במקרר.

עוד כתבות בנושא