מתכון לקיש פלפלים ומנגולד

מתכון לקיש פלפלים ומנגולד | כשר

קיש פלפלים ומנגולד. | אפרת ליכטנשטט

קיש פלפלים ומנגולד. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מהבלוג "דברים בעלמה"

לתבנית בקוטר 22

מרכיבים

5 פלפלים, בצבעים שונים

למילוי

הכי מעניין

¼ כוס שמן זית

1 בצל קצוץ

1 צרור עלי מנגולד

3 ביצים

250 גרם גבינה לבנה

150 גרם גבינת פטה מפוררת

½ כוס קמח

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

1/3 כוס פיסטוקים קלויים קלות על מחבת ללא שמן, קצוצים גס

שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה

  1. קולים את הפלפלים (ראו מתכון בסיסי).
  2. מכינים את המילוי: קוצצים דק־דק את הגבעולים של המנגולד.
  3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל וגבעולי המנגולד הקצוצים כרבע שעה עד שהם מתרככים.
  4. קוצצים גם את עלי המנגולד דק־דק ומוסיפים למחבת. מטגנים עוד דקה ומכבים את האש.
  5. בקערה גדולה מערבבים ביצים, גבינות, קמח, מלח, פלפל ופיסטוקים.
  6. מוסיפים את המנגולד והבצל ומערבבים היטב.
  7. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
  8. הרכבה: משמנים בנדיבות את התבנית ומניחים את הפלפלים על התבנית, בצפיפות עם חפיפות קטנות, עם הצד היפה כלפי התבנית. דואגים שהפלפלים שבצדדים יגלשו ויעלו על הדפנות, ושלא יהיו חורים לא מכוסים.
  9. מוזגים בזהירות את המילוי על הפלפלים ומיישרים.
  10. מכניסים לתנור ל־35-40 דקות או עד שהקיש נראה יציב ומעט מזהיב.
  11. מצננים כחצי שעה ואז הופכים על צלחת הגשה, כך שהפלפלים יהיו כלפי מעלה.
  12. מגישים חם.