מהבלוג "דברים בעלמה"
לתבנית בקוטר 22
מרכיבים
5 פלפלים, בצבעים שונים
למילוי
הכי מעניין
¼ כוס שמן זית
1 בצל קצוץ
1 צרור עלי מנגולד
3 ביצים
250 גרם גבינה לבנה
150 גרם גבינת פטה מפוררת
½ כוס קמח
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1/3 כוס פיסטוקים קלויים קלות על מחבת ללא שמן, קצוצים גס
שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה
- קולים את הפלפלים (ראו מתכון בסיסי).
- מכינים את המילוי: קוצצים דק־דק את הגבעולים של המנגולד.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל וגבעולי המנגולד הקצוצים כרבע שעה עד שהם מתרככים.
- קוצצים גם את עלי המנגולד דק־דק ומוסיפים למחבת. מטגנים עוד דקה ומכבים את האש.
- בקערה גדולה מערבבים ביצים, גבינות, קמח, מלח, פלפל ופיסטוקים.
- מוסיפים את המנגולד והבצל ומערבבים היטב.
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
- הרכבה: משמנים בנדיבות את התבנית ומניחים את הפלפלים על התבנית, בצפיפות עם חפיפות קטנות, עם הצד היפה כלפי התבנית. דואגים שהפלפלים שבצדדים יגלשו ויעלו על הדפנות, ושלא יהיו חורים לא מכוסים.
- מוזגים בזהירות את המילוי על הפלפלים ומיישרים.
- מכניסים לתנור ל־35-40 דקות או עד שהקיש נראה יציב ומעט מזהיב.
- מצננים כחצי שעה ואז הופכים על צלחת הגשה, כך שהפלפלים יהיו כלפי מעלה.
- מגישים חם.