מרכיבים
5־6 פלפלים
לרוטב
2 כפות סירופ מייפל
הכי מעניין
4 כפות רוטב סויה
2 כפיות ג׳ינג׳ר טחון
2 כפות שמן שומשום
1 כפית אבקת שום
4־5 כוסות מים רותחים
למילוי
½ קילו עוף טחון
1 בצל קצוץ דק־דק
1 כוס אורז עגול
½ כפית כוסברה טחונה
2 כפיות מלח
1 פלפל שחור
1 כפית ג׳ינג׳ר טחון
2 כפיות אבקת שום
1/3 כפית ציפורן טחונה
1/3 כפית הל טחון
1/3 כפית קינמון
אופן ההכנה
לפלפל שושקה: חוצים את הפלפלים לאורך ונפטרים מהגרעינים.
לפלפלים רגילים: חותכים את ראשי הפלפלים ושומרים את ה״מכסים״, בעזרת סכין חדה מנקים את הפלפלים מהגרעינים. מניחים את הפלפלים בתוך סיר שבו הם נכנסים בצפיפות ללא רווחים.
- מערבבים את כל חומרי המילוי.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב.
- ממלאים כל פלפל עד ¾ מגובהו ומניחים בסיר.
- מוזגים את הרוטב מעל הפלפלים ודואגים לשפוך גם רוטב בתוך הפלפלים עצמם.
- בפלפל שושקה דואגים שכל הפלפלים מכוסים ברוטב ובפלפל רגיל סוגרים אותם עם המכסים ששמרנו.
- מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים כשעה וחצי עד שהפלפלים רכים. חשוב להציץ מדי פעם על הסיר כדי לוודא שלא חסרים נוזלים. אם נשארים נוזלים רבים בסוף הבישול, מבשלים במכסה פתוח כמה דקות עד שהנוזלים מצטמצמים. אפשר גם להעביר לתנור לשעה האחרונה, על 180 מעלות.