מרכיבים
500 גרם סלמון ללא עור, חתוך לקוביות גדולות
2 כפות שמן
3 כפות סויה
1 כפית שמן שומשום
1 כפית ג׳ינג׳ר מגורר
1 שן שום כתושה
1 מכל קטן (250 מ״ל) קרם קוקוס
חצי כפית מלח
200 גרם מקלוני אורז מוכנים לפי הוראות היצרן (אני השריתי אותם 10 דקות במים רותחים וסיננתי, אך שימו לב להוראות על גבי האריזה)
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מחממים שמן וצורבים את קוביות הסלמון קלות, משני הצדדים.
2. מערבבים סויה, שמן שומשום, ג׳ינג׳ר ושום ומוסיפים למחבת.
3. ממשיכים לטגן את הסלמון עוד כשלוש דקות.
4. מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים עד שהסלמון עשוי מבפנים (תחתכו חתיכה כדי לבדוק), הימנעו מבישול יתר שמייבש את הסלמון.
5. מניחים את האטריות בצלחת הגשה גדולה ומניחים את הסלמון עם הרוטב על האטריות. מערבבים קלות.
מפזרים בצל ירוק ומגישים מיד.
עוד הצעות לארוחת ערב



