מתכון למאפה שמרים ופסטו נתלש

גם מאפה שמרים וגם פסטו! האם יכול להיות שילוב מושלם מזה? (לא)

מאפה שמרים נתלש. | אפרת ליכטנשטט

מאפה שמרים נתלש. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מאפה עם מראה מתוחכם ואופנתי אך למעשה קל מאוד להכנה. רק מפזרים את כל החומרים על הבצק, חותכים לריבועים וממלאים את התבנית. המאפה שמתקבל טעים בצורה יוצאת דופן, גונב את ההצגה מכל המאפים שעל השולחן והוא גם אידיאלי לארוחת ערב משפחתית לצד סלט וחביתה.

מרכיבים (ל־2 מאפים בתבנית אינגליש קייק באורך 26 ס״מ)
לבצק
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
1 ביצה
¼1 כוסות מים פושרים +
כף או שתיים לפי הצורך

לממרח בזיליקום
100 גרם בזיליקום טרי (עלים בלבד)
1/3 כוס שמן זית
¼ כפית מלח
2 שיני שום

הכי מעניין

למילוי
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת גס
200 גרם גבינת פטה מפוררת (אחוזי השומן לבחירתכם)

אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל חומרי הבצק מלבד המים ומערבלים קלות.
2. מוסיפים את המים בהדרגה, ואת הכפות האחרונות מוסיפים רק אם הבצק נראה יבש ולא מתאחד לגוש.
3. לשים (במיקסר) 10 דקות ואז מוציאים את הבצק למשטח מקומח ויוצרים ממנו כדור.
4. מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. אני אוהבת להכין את הבצק בלילה ולתת לו לתפוח כ־10 שעות במקרר, כך מתקבל בצק נוח מאוד לעבודה.
5. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, משמנים ומרפדים בנייר אפייה שתי תבניות אינגליש קייק.
6. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, לשים אותו מעט ומחלקים לשני כדורים. מרדדים את הכדור הראשון לעלה גדול ומלבני בעובי 2־3 מ״מ.
7. מכינים את ממרח הבזיליקום: במעבד מזון שמים את כל החומרים וטוחנים לממרח חלק ואחיד.
8. מורחים על הבצק מחצית מממרח הבזיליקום, מומלץ למרוח ממש עד הקצוות. מפזרים על הממרח מחצית מכמות הפרמזן והפטה.
9. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה, חותכים את הבצק לריבועים ברוחב 6־7 ס״מ. עורמים את הריבועים זה על זה בקבוצות ואז מעבירים אותם לתבנית כך שיעמדו בטור. את כל הגבינה שנפלה על השיש תוכלו לפזר מעל המאפה.
10. חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק השני, מכסים את התבניות במגבת לחה ומתפיחים 20 דקות ליד התנור.
11. אופים כ־35־40 דקות עד שהמאפה מזהיב ומשחים מעט בקצוות, ואי אפשר לעמוד בפני הריח. אפשר להקפיא אחרי שהמאפה התקרר לגמרי, בשקית אטומה.