כשדיברנו על ארטישוקים, הוא סיפר לי שאשתו לירון הכינה לשבת תבשיל נהדר, וכעבור שעתיים גם אני כבר התענגתי על צלחת מהבילה וטעימה.
מרכיבים (3 מנות)
7 ארטישוקים
1 כפית מלח
3 כפות (45 מ"ל) מיץ לימון
2 כפות (30 מ"ל) שמן זית
2 בצלים קצוצים
2 מקלות סלרי קצוצים
½ כפית מלח
½ כפית סוכר
¼ כפית פלפל
¼ כפית בהרט
1 כפית שטוחה כורכום
2 שיני שום
½ 2 כוסות (300 גרם) אפונה עדינה קפואה
שפריץ מיץ לימון
טיפ: מחפשים קיצור דרך? השתמשו בתחתיות ארטישוק קפואות
אופן ההכנה
1. בסיר מתאים מניחים את הארטישוקים. מומלץ לחתוך את הגזע סמוך לבסיס. ממלאים מים עד שליש מגובה הארטישוקים ומוסיפים מלח ולימון.
2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה או עד שעלי הארטישוק נתלשים בקלות. מסירים את העלים של הארטישוק ומנקים את הלבבות מכל השערות. חותכים לרבעים.
3. בינתיים מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל והסלרי כ־15 דקות עד שהם זהובים ורכים. מוסיפים מלח, פלפל, בהרט, כורכום ושום ומערבבים כדקה.
4. מוסיפים את האפונה וחצי כוס מים ומבשלים כעשר דקות. מוסיפים את לבבות הארטישוק, מערבבים כדקה ומכבים את האש.
5. מגישים חם לצד בשר או אורז.
הכי מעניין