מתכון לשניצל מושלם

אז לאחר אינספור ניסיונות וניסויים (בבני אדם!) הגעתי למתכון הזה, שהפך למתכון האהוב עלינו ביותר

השניצל המושלם. | אפרת ליכטנשטט

השניצל המושלם. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לא תמיד יש לי כוח לקלות ולטחון אגוזי לוז (שמוסיפים טעם נפלא וערך תזונתי), אז אני משתדלת בכל פעם לטחון כמות כפולה או משולשת ולשמור במקפיא לעת הצורך, וכמובן אפשר לוותר.

מרכיבים (8־12 יחידות)
1 ק"ג חזה עוף פרוס לשניצלים (בקשו מהקצב!)
2 ביצים
1 כפית חרדל
¼ כפית פפריקה
1/3 כפית אבקת שום
1 כפית רוטב סויה אמיתי

לציפוי:
1 כוס פירורי זהב
1 כוס קוואקר טחון
½ כוס אגוזי לוז קלויים וטחונים

הכי מעניין

לטיגון:
½ ליטר שמן חמניות/ קנולה

להגשה:
לימון

אופן ההכנה
1. טורפים היטב את הביצים עם חרדל, פפריקה, אבקת שום וסויה ומשרים את השניצלים בביצים במשך כארבע שעות במקרר.
2. בערך חצי שעה־שעה לפני הטיגון מוציאים את השניצלים מהמקרר, כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר.
3. בצלחת שטוחה וגדולה מערבבים את כל חומרי הציפוי היטב.
4. במחבת גדולה מחממים את השמן. טובלים כל שניצל בפירורים ומטגנים עד שהוא מזהיב ומתחיל להשחים. מניחים את השניצלים המוכנים על ניירות סופגים, סוחטים לימון ואוכלים מיד.