בחום הזה אין חשק לעשות כלום, גם לא לבשל, בטח לא להדליק תנור או כיריים. בשביל זה כנראה המציאו את הסלט. לא, לא הסלט הירוק המדכא שמזכיר לנו את הדיאטות הכושלות מהחורף האחרון, אלא סלטים שמפנים את כל מה שמצטבר במקרר בצורה יצירתית, צבעונית, חסכונית ובעיקר - ללא הפעלת מכשירי חימום מיותרים.
זה המקום והזמן שבו האבטיח פוגש את הגבינה, המנגולד מתיידד עם גרגירי החומוס והמלון מגלה פתאום שהוא דווקא מתחבר לפלפל החריף, שהתעקש להמשיך ולצמוח באדנית למרות כל ההזנחות שחטף מאיתנו. בקיצור, כל מה שאפשר ליצור ממנו משהו שהוא הרבה יותר מסכום חלקיו. כלל הזהב הוא פשוט: אם זה טרי, אם זה טעים ואם זה תקין, זה נכנס לסלט. ככה אנחנו יוצרות מנות שהן משביעות, בריאות במידה מופרזת (אפילו בלי לנסות אותן קודם), ללא תחושת כבדות, שכיף להכין יחד עם הילדים. כי מי לא אוהב לקרוע עלים ירוקים בידיים ולהרגיש כמו שף מנוסה?
פנינו לחלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא, ולשפית מאיה דרין, ששמחו לנדב לנו מתכונים קלילים-אש של "סלט מכל מה שנשאר", הסלט הכי ישראלי שיש.
הכי מעניין
סלט בריאות / חלי ממן

סלט בריאות | צילום: יח"צ
מצרכים
• ¼ חסה אמריקאית חתוכה לרצועות
• 2 כוסות נבטים סיניים
• 2 כוסות עלי בייבי
• 2 כפות חמוציות ללא סוכר
• ½ כוסות פולי סויה (אדממה) / חומוס מבושלים
אופן ההכנה
להכנת הרוטב, מוסיפים לצנצנת
• כפית סילאן
• 2 כפות חומץ בלסמי
• 1 כפית שמן שומשום
• 1 כפית שמן זית
• 2-1 כפות מיץ לימון, מעט מלח ופלפל שחור
מערבבים את כל רכיבי הסלט יחד עם הרוטב ומניחים לחצי שעה לספיגת הטעמים.
סלט מנגולד / חלי ממן

סלט מנגולד | צילום: יח"צ
מצרכים
• חבילת עלי מנגולד (עלי סלק), ללא החלק הלבן, שטופים ופרוסים לרצועות דקות
• בצל גדול קצוץ
• כוס גרגרי חומוס מבושלים
• מיץ מלימון אחד
• כפית שמן זית (לא חובה)
• מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
• חולטים את עלי המנגולד במים רותחים במשך כ-3 דקות
• מטגנים את הבצל עד להזהבה עם מעט תרסיס שמן
• מוסיפים לסיר עם הבצל את המנגולד והחומוס, ומבשלים כמה דקות עד לאידוי הנוזלים
• מתבלים בשמן זית (לא חובה), מלח, פלפל ולימון
• מתקנים תיבול לפי הצורך
ניתן להגיש חמים או פושר.
קבב פירות על שיפודי במבוק / לילך קדמי ל"הוסטס"

שיפודי פירות | צילום: באדיסות "הוסטס"
מצרכים
• 16 שיפודי במבוק
• פירות העונה שיש בבית כמו: קיווי, תפוזים, בננות, אגס , תפוח, ענבים, אוכמניות ועוד
• לשדרוג, אפשר להוסיף פירות יבשים כמו אוכמניות, שזיפים, תמרים ועוד
• מעט סילאן וטחינה לטבילה
אופן ההכנה
• השחילו את הפירות בזה אחר זה בצבעים שונים האחד מהשני
• אפשר להפריד ביניהם על ידי שיבוץ פירות מיובשים כמו אוכמניות ללא סוכר ועוד
• אפשר להגיש את שיפודי הפירות לצד מטבלים שונים כמו: סילאן טבעי, סילאן עם מעט טחינה גולמית ועוד
סלט אבטיח וגבינת חלומי / שף מאיה דרין ל"סולתם"

סלט אבטיח וגבינת חלומי | צילום: גל בן זאב
המצרכים (ל-4 מנות)
• 20 פרוסות אבטיח
• 20 פרוסות גבינת חלומי
• 2 כוסות קוביות מלון קטנות
• 1 פלפל חריף פרוס דק
• 2 מלפפונים פרוסות דק
• 1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
• שפע עלי תבלין
• שמן זית לפי הטעם
• מיץ לימון סחוט טרי לפי הטעם
• מלח אטלנטי לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
• מחממים מחבת פסים יבשה ונקייה על להבה חזקה, משמנים במעט שמן זית ומספיגים שאריות שומן
• צורבים עליה את פרוסות החלומי כך שיווצרו פסים של חריכה על פני הגבינה
• מסדרים על צלחות הגשה רחבות את פרוסות האבטיח, עליהן את פרוסות החלומי
• מסדרים מסביב ומעל את כל המרכיבים
• מתבלים בשפע שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומגישים מייד