הנה דרך נהדרת לנצל את חומרי הגלם שיש במקרר ביום ראשון, ולהכין מהם ארוחה כיפית ומשביעה למשרד. הסלט הזה גדול מסך חלקיו. הרוטב שלו אולי נראה פשוט, אבל כשהכנתי אותו לאסף הוא חיסל אותו בשניות ולא האמין כמה טעים יכול להיות העוף משבת. אם לא נשאר עוף מוכן, אופים שתי חתיכות חזה עוף בתנור (20 דקות, בחום של 180 מעלות), במרינדה של שמן זית, סויה וסילאן.
תוכלו לגוון ולהשמיט כמעט כל חלק מהסלט, כל עוד תקפידו על שני סוגים של ירקות פריכים, אגוזים כלשהם ופרי.
חומרים:
2 כרעיים אפויות וטעימות שנשארו משבת
2 גזרים פרוסים לחצאי טבעות
2 מקלות סלרי פרוסים דק
6-7 חתיכות ארטישוק א-לה רומנה
שליש כוס חמוציות
שליש כוס אגוזי קשיו קלויים
1 תפוח ירוק חתוך לקוביות קטנות
רוטב:
1 כף גדושה מיונז
2-3- כפות מיץ לימון
מלח ופלפל
הכי מעניין
הכנה:
1. מנקים את העוף (המוכן!) מעצמות וחותכים לקוביות.
2. מערבבים את כל חומרי הסלט והרוטב ומערבבים היטב.
3. שומרים בקירור עד יומיים.
סלטים שווים נוספים



