סלט ירוק פריך שגונב את ההצגה

הטעם העז מגיע מהרוטב, את הטקסטורה מביאים המשתתפים הפריכים והטוויסט מגיע מעצם העובדה שהצ׳יפס והאגוזים מחליפים את הקרוטונים, שנמצאים בסלט ירוק קלאסי

סלט ירוק פריך. | אפרת ליכטנשטט

סלט ירוק פריך. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
תערובת של עלי חסה ובייבי גרינס (בנפח של קערה גדולה)

לתערובת האגוזים
1 כוס תערובת בוטנים, אגוזים ושקדים מקולפים
½ כוס מים רותחים
½ כוס סוכר

לצ׳יפס שורשים
בטטה, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי וסלק שמן לטיגון עמוק

הכי מעניין

לרוטב (לא חייבים להשתמש בכולו)
½ כוס שמן תירס/ קנולה/ אגוזים
1/3 כוס חומץ אורז או חומץ תפוחים
2 כפות חמאת בוטנים
1 כוס עלי כוסברה
½ כוס עלי נענע
3 שיני שום
1 כף סוכר
מלח

טיפ קיצורי דרך אפשריים: קונים אגוזים מסוכרים וצ׳יפס ירקות שורש מוכן

אופן ההכנה
1. מכינים אגוזים מסוכרים: מחממים תנור ל־180 מעלות. מערבבים את המים עם הסוכר עד שנמס. משרים את האגוזים במי הסוכר למשך רבע שעה. מסננים ומעבירים לקלייה בתנור למשך 20 דקות עד שהם זהובים ופריכים. מצננים היטב. אם מכינים מראש, שומרים בקופסה אטומה למניעת לחות.
2. מכינים את הצ׳יפס: בעזרת קולפן ירקות חותכים רצועות דקות של ירקות. שוטפים במים קרים, מייבשים היטב ומטגנים בסיר עם שמן עמוק עד להזהבה. מוציאים למסננת ומצננים עד שהירקות נעשים פריכים.
3. מכינים את הרוטב: מרסקים את כל החומרים יחד בעזרת מוט ריסוק או מעבד מזון.
4. סמוך להגשה, מרכיבים את הסלט: מניחים את העלים בקערת הגשה ויוצקים עליהם את הרוטב. מערבבים, מפזרים מעל צ׳יפס שורשים ותערובת אגוזים.