זה לא פלאפל רגיל וזה הרבה יותר טעים

פלאפל עדשים ואפונה צהובה עם תבלינים הודיים, קראנצ׳י מבחוץ ורך מבפנים – ביס שאי אפשר להפסיק לאכול

פלאפל עדשים | אפרת ליכטנשטט

פלאפל עדשים | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (ל-6 מנות):
½1 כוסות אפונה צהובה (צ’אנה דל)
1 כוס עדשים צהובות (מונג דל)
1 כף ג'ינג'ר מגורר
½2 כפות עלי קארי
1 כפית זרעי כמון
4 כפות כוסברה קצוצה
15 גרגירי פלפל שחור
2 כפות מנגו בוסר קצוץ (לא חובה)
½1 כפיות זרעי שומר
½ כפית אספטידה - אבקת שרף, תבלין הודי הנותן לאוכל טעם שרוף
½ כפית אבקת אפייה
½1 כפיות מלח
1 ליטר שמן חמניות לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
1. שוטפים ומשרים את שני סוגי הקטניות בנפרד למשך 3 שעות (נקרא להם חלק א׳).
2. מוציאים חצי כוס אפונה צהובה ומשרים אותה בנפרד (ואלו יהיו חלק ב׳).
3. כעבור 3 שעות מסננים מהמים. שמים את העדשים (א׳) במעבד מזון יחד עם כפית וחצי של עלי הקארי, הצ'ילי והג'ינג'ר. טוחנים גס.
4. מוסיפים את זרעי השומר, עלי הקארי שנותרו ואת הפלפל השחור.
5. מוסיפים כף או שתיים מים ומעבדים עד שמתקבלת מחית גסה.
6. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את כל שאר החומרים: עדשים ב׳, זרעי כמון, כוסברה, שאר עלי הקארי, המנגו, האספטידה, מלח ואבקת אפייה.
7. בידיים משומנות יוצרים כדורי פלאפל.
8. בסיר בינוני מחממים את השמן ומטגנים על אש בינונית, עד שהקציצות יציבות וזהובות.
9. מגישים עם מטבל הצ'אטני, היוגורט או התמרהינדי.

עוד מתכונים טעימים:

כ"ה בכסלו ה׳תשפ"ו15.12.2025 | 10:32

עודכן ב