קרפ ירוק וטעים שמשדרג את ארוחת הערב הקבועה או מפתיע חברים בארוחה קצת יותר חגיגית. הפיצים שלי לא מוותרים על מילוי קוטג׳, ולקהל מבוגר יותר אני מכינה ירקות מוקפצים כמו אפונה ובצל. תוכלו למלא את הקרפ בכל מילוי מלוח או לאכול אותו סתם כך, גם בעמידה ליד השיש.
מרכיבים (ל-8 יחידות בקוטר 20 ס״מ):
2 ביצים
¼1 כוס חלב (רגיל או שקדים)
1 כף סוכר (אם משתמשים בחלב שקדים לא צריך סוכר)
1 כפית מלח
1 כוס קמח כוסמין מלא
½ כוס קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
150 גרם תרד טרי (בערך קופסה)
או 150 גרם מדליוני תרד קפוא, מופשר
3 כפות שמן זית
לטיגון:
שמן חמניות
הכי מעניין
מילוי אפונה, בצל וגבינות:
2 בצלים חתוכים לפרוסות גדולות
2 כוסות אפונה עדינה קפואה - מופשרת
¾ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
אפשרויות נוספות לשדרוג:
פרוסות פלפלים, עגבניות קצוצות, אספרגוס קצוץ גס, קוביות קישואים ועוד.
להגשה:
גבינת ריקוטה
גבינת אמנטל מגוררת
גבינת פטה מפוררת
פיסטוקים קלויים קצוצים
אפשר גם: פרוסות אבוקדו, קוביות עגבנייה ועוד

קרפ תרד | צילום: אפרת ליכטנשטט
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את התרד ונפטרים מהגבעולים הקשים.
2. מחממים כף שמן זית על מחבת גדולה ומוסיפים את התרד השטוף והרטוב.
3. מקפיצים כשלוש דקות עד שהתרד הופך רך ומעבירים לקרש חיתוך.
4. קוצצים את התרד דק־דק בעזרת
סכין גדולה.
5. שמים את כל חומרי הקרפ (כולל התרד המוקפץ/ מופשר) בבלנדר ומערבלים למרקם אחיד.
6. מעבירים לקערה כדי לבדוק את סמיכות הבלילה.
7. משמנים קלות מחבת גדולה בעזרת נייר סופג ומעט שמן (אם יש ברשותכם מחבת מיוחדת לקרפים זה אידיאלי).
8. מכינים קרפ קטן ומחליטים אם צריך להוסיף עוד כמה כפות חלב או קמח. הבלילה צריכה להתפזר באופן דק ואחיד על המחבת.
9. מטגנים כמה דקות מכל צד, ועורמים בערמה עד למילוי.
10. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל עד להזהבה במחבת גדולה.
11. מוסיפים אפונה (ועוד ירקות אם רוצים), מלח ופלפל ומטגנים כמה דקות.
12. מכבים את האש ומוסיפים כוסברה קצוצה.
13. מגישים עם גבינות, פיסטוקים וכל מה שאוהבים.
עוד כתבות בנושא



