מאפה פתיתים קל וטעים: גאונות של 20 דקות ומוצרלה נמסה

גימיק מפתיע שהופך פתיתים לקעריות פריכות במילוי מוצרלה נמסה. מתכון קליל, צבעוני וילדותי במובן הכי טוב

קעריות פתיתים במילוי מוצרלה | אפרת ליכנטשטט

קעריות פתיתים במילוי מוצרלה | צילום: אפרת ליכנטשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
1 כף שמן
½1 כוסות פתיתים
1 כפית מלח
¼ כפית אורגנו יבש
¼ כפית בזיליקום יבש
2 כוסות מים רותחים
1 ביצה
1 כפית חמאה
½ פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות (בגודל של פתיתים)
7 עלי תרד חתוכים דק־דק
180 גרם גבינת מוצרלה מחולקת ל־12 חתיכות

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב תבנית שקעים.

2. מחממים שמן בסיר קטן ומוסיפים את הפתיתים, המלח והאורגנו.

הכי מעניין

3. מוסיפים מים רותחים ומבשלים לפי ההוראות.

4. כשהפתיתים מוכנים מעבירים אותם לקערה גדולה ומצננים כחמש דקות. מוסיפים ביצה, חמאה, פלפל ותרד
ומערבבים היטב.

5. מחלקים את הפתיתים בין 12 השקעים ומועכים מעט בעזרת כף ליצירת צורה של קערה.

6. אופים 15 דקות, מוציאים מהתנור ושמים מוצרלה בכל שקע. אפשר לקשט במעט חתיכות פלפל ותרד.

7. אופים עוד 4־5 דקות עד שהמוצרלה נמסה.

8. מצננים כשתי דקות לפני שמוציאים מהתבנית בעזרת תרווד קטן, ומגישים מיד לצהלות הילדים.

עוד כתבות בנושא