חטיף בריא וטעים שכיף לשמור במקפיא לשעת הצורך (שזה שלוש פעמים ביום במקרה שלי), וגם מושלם לאירוח חברים שקופצים בהפתעה או כקינוח קיצי וקליל.
כמות האגוזים הגדולה בשילוב הקקאו והשוקולד יוצרת טעם עמוק של נוטלה, אבל אין פה אף טיפה ממנה. הכול 100% חומרים טבעיים. ולא פחות חשוב: חמש דקות עבודה (טוב, אולי עשר), ובלי להדליק את התנור!
מרכיבים {לתבנית קטנה בגודל 15/15 ס״מ או 20/15 ס״מ (גודל התבנית ישפיע על גובה הריבועים)}
2 כוסות (כ־240 גרם) אגוזי לוז קלויים וקלופים
2 כוסות (כ־180 גרם) קוואקר
8 תמרים גדולים מזן מג׳הול, מגולענים
¼ כוס (35 גרם) קקאו איכותי (עדיף הולנדי, כמובן לא שוקולית)
1/3 כפית מלח
הכי מעניין
לציפוי
60 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כפית שמן רגיל/קוקוס
½ כוס (כ–60 גרם) אגוזי לוז קלויים, קלופים וקצוצים גס
אופן ההכנה
1. במעבד מזון שמים אגוזי לוז וקוואקר ומעבדים לתערובת פירורית ודקה מאוד.
2. מוסיפים תמרים, קקאו ומלח ומעבדים לתערובת אחידה. אם התערובת יבשה ולא מתאחדת בידיים לכדור, הוסיפו כף או שתיים של מים.
3. מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת בנייר אפייה ובעזרת תחתית של כוס מיישרים ומועכים לשכבה הדוקה ואחידה.
4. לציפוי: שמים את השוקולד הקצוץ בקערה גדולה וממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל תוך ערבוב בין חימום לחימום, כדי שהשוקולד לא יישרף.
5. כשהשוקולד נמס מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
6. מוזגים את הציפוי על השכבה שבתבנית ומיישרים עם מרית.
7. מפזרים את אגוזי הלוז הקצוצים. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר כארבע שעות או במקפיא כשעתיים.
8. מחלצים את הקינוח מהתבנית ובעזרת סכין גדולה חותכים לקוביות בגודל הרצוי.
שומרים בקירור עד ההגשה. נשמר בקופסה אטומה במקפיא עד חודש, וניתן להגיש ישר מהמקפיא (הריבועים מפשירים תוך חמש דקות).
עוד כתבות בנושא


