לביבות חנוכה בלי נקיפות מצפון: כרובית וזוקיני בתנור

שום, כורכום, שמן זית ומרקם רך מבפנים ופריך מבחוץ. לביבות ירק שמתאימות לכולם, גם לילדים.

לביבות זוקיני וכרובית. | אפרת ליכטנשטט

לביבות זוקיני וכרובית. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מה קורה כשכרובית וזוקיני נפגשים? תצטרכו לנסות כדי להבין.

מרכיבים

25־30 לביבות

1 קילו זוקיני (אין צורך לקלף)
1 כרובית קטנה חתוכה לפרחים
2 ביצים
½ כוס (70 גרם) קמח
1 כפית מלח
3 שיני שום כתושות
½ כפית כורכום
¼ כפית כמון
¼ כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית

הכי מעניין

להברשה: 4־5 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1. בסיר גדול מרתיחים מים עם כף מלח ומבשלים את פרחי הכרובית עד שהם רכים.
2. מחממים תנור ל־180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית.
3. מגררים את הזוקיני במגרדת גסה (אם מגררים במעבד מזון חשוב לא לגרר על חורים גסים מדי, אחרת הלביבות מתפרקות).
4. סוחטים את הזוקיני היטב ונפטרים מכמה שיותר נוזלים בעזרת חיתול בד או בעזרת מסננת.
5. מוסיפים לזוקיני את הכרובית וכל שאר החומרים והתבלינים, מועכים ומערבבים היטב.
6. יוצרים לביבות שטוחות בעזרת הידיים ומניחים על הנייר ללא רווחים גדולים.
7. מברישים את הלביבות בעוד קצת שמן זית.
8. אופים 25־35 דקות עד שהלביבות מוכנות (טועמים כדי לוודא שהן מוכנות מבפנים).
מגישים חם, לצד יוגורט או טחינה.

מתכוני חנוכה נוספים