אחרי דיון ארוך ועקוב קונפיטורה בקבוצת הפייסבוק שלי בשאלה ״האם סופגניות אפויות הן סופגניות?״ הוחלט ש… במחשבה שנייה, אני לא רוצה לעשות לכם ספוילר! תצטרכו להכין את הפלא הזה כדי להחליט בעצמכם.
מרכיבים
לתבנית בקוטר 22־24 ס״מ
500 גרם קמח
1/3 כוס (כ־67 גרם) סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
2 ביצים
100 גרם חמאה בקוביות
2/3 כוס (160 מ"ל) חלב + כמה כפות
¼ כפית מלח
הכי מעניין
למילוי:
½ כוס ממרח לוטוס/נוטלה/שוקולד/אחר
לציפוי:
30 גרם חמאה מומסת
להברשה:
1 ביצה + 1 כף חלב
לקישוט:
½ כוס ממרח לבחירתכם
אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. שמים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר ומערבלים היטב.
2. מוסיפים את קוביות החמאה ואת הביצים.
3. מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים חצי כוס חלב.
4. מוסיפים את שאר החלב בהדרגה. אם הבצק נראה לכם רטוב מדי הוסיפו כף קמח, ואם הוא פירורי ולא מתאחד לכדור הוסיפו מים. הבצק צריך להיתפס על וו הלישה ויכול להידבק קצת למטה, אבל בעיקרון הוא צריך להיות אחיד – לכן השגיחו עליו בדקות הראשונות.
5. מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ־9 דקות, עד לקבלת בצק גמיש וחלק.
6. אחרי 9 דקות מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים אותו לצורת כדור.
7. מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי במקום חמים (או 5־6 שעות במקרר).
8. מחממים תנור ל־170 מעלות, מכינים תבנית משומנת (כדי שהנייר יידבק) ומרפדים בנייר אפייה.
9. מחלקים את הבצק ל־13־14 חלקים שווים ומגלגלים אותם לכדורים יפים (הכי נוח לגלגל על השיש). אם אתם נעזרים במשקל (מומלץ!) – משקל כל כדור הוא כ־65 גרם.
10. יוצרים גומה בכל כדור ומניחים בגומה כפית ממרח. סוגרים את הבצק על הממרח (בדומה לגלגול קובה) ומגלגלים בחזרה לכדור.
11. מניחים את הכדורים בתבנית, ברווחים קטנים.
12. מורחים אותם בנדיבות בחמאה מומסת.
13. מכסים במגבת ומתפיחים התפחה שנייה עוד 20־30 דקות, וביום קר אפילו 40 דקות.
14. אחרי ההתפחה מברישים בביצה טרופה מעורבבת עם כף חלב.
15. אופים 30־40 דקות בתנור החם או עד שהסופגניות בצבע חום יפה. אפשר לסובב את התבנית באמצע האפייה, לאפייה שווה מכל צד.
16. ממלאים שקית זילוף קטנה בממרח. מזלפים כוכבים קטנים ומפזרים אבקת סוכר.
17. לאפקט מושחת יותר ניתן לחמם במיקרוגל ממרח לוטוס עד שהוא ממש נוזלי ולמזוג אותו על כל העוגה. לא שמעתם את זה ממני.
מגישים מיד.
מתכונים מצויינים ללביבות



