מתכון לחמאת בוטנים ביתית

אם בבית שלכם צורכים הרבה חמאת בוטנים אני ממש ממליצה לכם לנסות להכין אותה (לפחות) פעם אחת בעצמכם

חמאת בוטנים ביתית. | אפרת ליכטנשטט

חמאת בוטנים ביתית. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

נכון, היא לא חלקה ומתחנפת כמו סקיפי, אבל היא בהחלט בריאה יותר ובעיניי גם טעימה יותר. בסופו של התהליך (הכל כך קצר!) אתם שולטים בכמות השמן והסוכר, ולכן ביכולתכם לגרום לחמאת הבוטנים להיות יותר רכה וידידותית, או יותר סמיכה ו"בוגרת". אז למה בעצם אנחנו לא מכינים חמאת בוטנים בבית?

חמאת בוטנים ביתית. | אפרת ליכטנשטט

חמאת בוטנים ביתית. | צילום: אפרת ליכטנשטט

חשוב לקנות בוטנים טריים, ולא להשתמש בישנים

מרכיבים

300 גרם בוטנים טבעיים, לא קלויים ולא מלוחים

הכי מעניין

¼ כפית מלח

2־3 כפות סילאן

3־4 כפות שמן

2 כפות מים

אופן ההכנה

כדי להגיע לתוצאה חלקה מומלץ להשתמש במעבד מזון חזק בעל סכין חדה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מפזרים את הבוטנים על התבנית וקולים אותם כ־10־5 דקות עד שהם משחימים קלות. זהירות, לא לשרוף! מצננים אותם מעט.
  3. במעבד מזון שמים את הבוטנים וטוחנים כדקה לפירורים דקים.
  4. מוסיפים מלח, 2 כפות סילאן ו־2 כפות שמן וטוחנים עוד שתי דקות. לאט־לאט הבוטנים הופכים למשחה סמיכה. מדי פעם עוצרים את פעולת המעבד כדי לנקות את השוליים ולהוריד את הבלילה שנדבקת לצדדים.
  5. טועמים ומוסיפים מים, עוד שמן ועוד סילאן לפי הטעם והמרקם, וטוחנים עוד 2־3 דקות לממרח חלק. תוספת של שמן תהפוך את הממרח לרך יותר.

הכנתם חמאת בוטנים מה הלאה?