מרכיבים
500 גרם נטו דלורית טרייה קלופה (כ־1 דלורית בינונית)
3 כפות שמן זית
הכי מעניין
קופסת שימורים של שעועית לבנה מסוננת ושטופה (400 גרם נטו)
½ כוס פירורי לחם
1 כף תבלין קארי יבש
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
1 כפית מלח
חופן כוסברה קצוצה דק־דק
לטיגון
3 כפות שמן רגיל
לרוטב
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
2 כפות מיץ לימון
1 כף דבש
1 כפית רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חותכים את הדלורית לקוביות ומזלפים עליהן שמן זית. מערבבים היטב כדי שיהיו מצופות מכל הכיוונים.
- אופים כ־25 דקות או עד שהדלורית רכה מאוד, ומצננים.
- מעבירים את הדלורית למעבד מזון ומוסיפים את כל שאר החומרים מלבד הכוסברה.
- טוחנים בפולסים קצרים למרקם אחיד, כמו פירה עם קצת גושים (ולא יותר מדי). מדי פעם מנקים את השוליים עם מרית כדי שהכול יתערבב.
- מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים.
- בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל שאוהבים ומטגנים אותן על אש בינונית כחמש דקות מכל צד עד שהן שחומות. הקציצות נוטות להידבק ולכן אחרי עשר שניות על המחבת מזיזים את הקציצה מעט בעזרת תרווד. הקציצות מעט עדינות ושבירות.
- מכינים את הרוטב: טורפים את כל חומרי הרוטב לקרם חלק ומוסיפים סויה ולימון לפי הטעם.
- מגישים חם עם רוטב וסלט ירוק.