סלט השורשים האסיאתי שלא יורד מהשולחן

סלק, קולורבי וגזר חתוכים לגפרורים דקים, עם שמן שומשום, סויה וחומץ אורז, סלט קראנצ’י, רענן וממכר שמככב אצלי כבר שנים.

סלט השורשים האסיאתי שלא יורד מהשולחן | אפרת ליכטנשטט

סלט השורשים האסיאתי שלא יורד מהשולחן | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

סלט השורשים פרץ למטבח הישראלי לפני כמה שנים, ומאז הוא מככב אצלי על השולחן. בכלל, בשנים האחרונות התאהבתי בסלק חי ובקולורבי, ואת שניהם אני מוסיפה באופן קבוע לסלט.

מה שמיוחד בסלט השורשים הוא צורת החיתוך המיוחדת, "ג'וליאן" שמה, בה חותכים את הירקות לגפרורים דקים וארוכים. נכון שחיתוך הוא רק עניין טכני, אבל משום מה בסלט שורשים זה ממש עובד ומוסיף לטעם. ייחוד נוסף של הסלט הוא השימוש בשמן שומשום: בשילוב עם חומץ אורז וסויה, הם לוקחים את הסלט למחוזות האסיאתיים הכל כך טעימים.

חומרים:
2 גזרים
1 קולורבי גדול
1 סלק גדול
1 אשכולית אדומה
1 חופן עירית קצוצה דק
1/3 כוס פקאנים קצוצים גס

הכי מעניין

רוטב:
2 כפיות שמן שומשום
2 כפות שמן קנולה
2 כפות רוטב סויה
1 כף מייפל
2 כפות חומץ אורז

הכנה:

  1. מקלפים את הגזר, הקולורבי והסלק.
  2. קוצצים אותם בעזרת סכין גדולה וחדה למקלות ארוכים ודקים.
  3. כדאי לשמור את גפרורי הסלק במי קרח, בנפרד משאר הירקות, כי הם צובעים באדום את כל הירקות האחרים. ״הבידוד״ במי הקרח מבליט את כל הצבעים המרהיבים של הסלט הזה ומשאיר את הירקות פריכים יותר.
  4. ‫"מפלטים" את האשכולית: חותכים את הקליפה בעזרת סכין משוננת ומעט גמישה, עד שבשר הפרי מעט נחשף.
  5. נכנסים עם הסכין בין הפלחים וחותכים כל פלח אשכולית החוצה ללא הקליפה הדקה הלבנה העוטפת אותה.
  6. חותכים כל פלח ל-2 ושומרים את המיץ.
  7. מערבבים את כל חומרי הסלט ואת כל חומרי הרוטב.
  8. שופכים את הרוטב על הסלט לפי הצורך.

עוד סלטים ששווה לשמור