לא תבלין: מרק שום עשיר ומפתיע

עשרים שיני שום וירקות שורש עושים את הבלתי־ייאמן – מרק איטלקי עמוק, ארומטי ובריא, חריף במידה ומנחם במיוחד לימי חורף

לא תבלין: מרק שום עשיר ומפתיע | אפרת ליכטנשטט

לא תבלין: מרק שום עשיר ומפתיע | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

שום במרק הוא בדרך כלל תבלין ולא יותר. כאן השום עובר לקדמת הבמה, עם לא פחות מעשרים שיני שום (ואפשר גם יותר), וכמה ירקות שורש לתמיכה מורלית. התוצאה מפתיעה בטעמה המיוחד והארומתי. הוא מעט חריף אבל לא יותר מידי, הירקות סופגים את השום ומאזנים את הטעמים, מרק נפלא ובריא שמקורו באיטליה, מלכת השום.

חומרים:
3 כפות שמן זית
 1כרישה חתוכה לטבעות
1 בצל קצוץ דק
1 כף סוכר
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
קורט קינמון
2 ראשי שום מקולפים (כ-20 שיניים)
 2תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
3 גזרים בינוניים, מקולפים ופרוסים לטבעות דקות
1 בצל חתוך לרבעים
מים לכיסוי הירקות

הכנה:
1. מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הכרישה והבצל עד להזהבה.
2. מוסיפים סוכר, מלח, פלפל וקינמון ומערבבים היטב. מוסיפים את שיני השום ומטגנים כדקה.
3. מוסיפים את כל הירקות - תפוחי אדמה, גזר ובצל, ומכסים במים עד גובה הירקות.
4. מבשלים כ-40 דקות או עד שהירקות רכים מאוד.
5. טוחנים את המרק בבלנדר מוט למרקם אחיד.
6. מגישים עם כף אורז או קרוטונים לרוב, וכמה עלי טימין (לא חובה).

הכי מעניין

עוד כתבות בנושא

ב' בטבת ה׳תשפ"ו22.12.2025 | 10:10

עודכן ב