מרכיבים (ל־6 מנות):
3 כפות שמן זית
1 כרישה גדולה קצוצה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל
¼ כפית קינמון
3 שיני שום כתושות
1 צרור אספרגוס, שטוף וחתוך גס
1 חבילת תרד (150 גרם) שטופה ונקייה
3 כפות מיץ לימון
ציר ירקות או מים לכיסוי הירקות
כמה טיפות שמן זית להגשה
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה כחמש דקות עד להזהבה.
2. מוסיפים את כל התבלינים, מטגנים עוד כדקה ומוסיפים את האספרגוס.
3. מטגנים את האספרגוס כחמש דקות עד שהוא מתרכך מעט ומוסיפים את עלי התרד (בשלב זה אפשר להוציא כמה חתיכות אספרגוס לקישוט הצלחת).
4. מאדים כשלוש דקות עד שעלי התרד מתרככים, ומוסיפים את הציר או המים עד לגובה הירקות.
5. מבשלים כחצי שעה על אש קטנה במכסה סגור ומכבים את האש.
6. מוסיפים את מיץ הלימון וטוחנים את המרק בבלנדר ידני למרקם חלק ואחיד. אם המרק סמיך, אפשר להוסיף מעט מים. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. המהדרין יעבירו את המרק דרך מסננת כדי להיפטר מסיבי האספרגוס שלפעמים קשה לטחון אותם.
7. להגשה: מזלפים כמה טיפות שמן זית משובח על הקערה, מניחים כמה גבעולי אספרגוס ובוזקים פלפל שחור.
עוד מרקים נעימים לחורף





