הבוריק שחוזר לכבוש את המטבח הביתי: פריך, חם, ממכר ובדיוק בזמן לחנוכה

שתי דקות עבודה ועלה סיגר אחד וזה המאפה המטוגן שמחסלים מיד. בוריק טוניסאי–טריפוליטאי שהופך כל ערב לחגיגה

בוריק ביצה. | אפרת ליכטנשטט

בוריק ביצה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מה זה בוריק, אתם שואלים? סימן שאתם לא טוניסאים ולא טריפוליטאים, שעדיין רבים ביניהם מי המציא את הבוריק. עד שתיפתר התעלומה אספר לכם שמדובר בעלה דק־דק ובתוכו ביצה או פירה (או כל מיני דברים אחרים), המונח בתוך סיר גדול מלא בשמן ומטוגן לעילא. התוצאה פריכה, חמה, מעט נוזלית ובעיקר טעימה מאוד. לאחרונה נצפו גרסאות המכניסות את הבוריק לתוך פיתה רכה ושמנמנה בניגוד לכל היגיון, אך ללא ספק מדובר בשדרוג רציני.

את עלי הבוריק המקוריים מכינים בעבודת יד מבלילה נוזלית שמורחים על מחבת לוהטת, אך לגרסה הביתית משתמשים בעלי סיגר שניתן למצוא בכל סופר במקפיא הבצקים.

הבוריק הוא ארוחת הערב המושלמת – שתי דקות הכנה (באמת!) ויש לכם מאפה דקיק ופריך ממולא בכל טוב. החיסרון: זה מטוגן, מאוד מטוגן. כמו מנות רבות בקטגוריית ״אוכל רחוב״, גם את הבוריק מומלץ לאכול מיד כשהוא מוכן ועדיין חם.

הכי מעניין

לכבוד חג השמן המתקרב, בואו לטגן בוריק או שניים ולהפתיע את כולם בארוחת ערב פריכה וטעימה. הכינו את גלילי הנייר הסופג!

מרכיבים ל־4 מנות
4 עלי סיגר
4 ביצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח
½ ליטר שמן לטיגון

אופן ההכנה
1. בסיר גדול מחממים את השמן (אפשר לזרוק פנימה עלה פטרוזיליה ולבדוק: אם הוא מקפצץ בחדווה – השמן חם).
2. בצלחת קעורה מעט מניחים עלה סיגר ושמים במחצית התחתונה שלו מעט פטרוזיליה קצוצה (מומלץ לעבוד קרוב לסיר).
3. מניחים ביצה ומעט מלח במרכז העלה.
4. מרימים את העלה המקופל בזהירות כך שהביצה לא תברח ומניחים בעדינות בשמן החם.
5. מטגנים כמה דקות מכל צד עד שהעלה מזהיב ומעט משחים בקצוות.
6. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ואוכלים מיד!

שימו לב: חשוב להשגיח על הסיר, מהירות הטיגון מושפעת מחום השמן. אם הבוריק משחים במהירות רבה מדי, מומלץ לקרר את השמן על ידי הוספת עוד שמן, או פשוט להוריד מהאש ולחכות קצת

עוד כתבות בנושא