שדרוג ענק לסופגניות: קוביות ביס שמכינים ברבע מהזמן

רעיון פשוט וגאוני: חותכים את הבצק לקוביות, מטגנים 3 דקות ומקבלים מיני־סופגניות מושלמות לסבב שני וגם שלישי

מיקרו סופגניות. | אפרת ליכטנשטט

מיקרו סופגניות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

רעיון מקורי וגאוני שלמדתי מחבריי גילי ואוהד מ״קרנבל של בשר״. במקום לקרוץ סופגניות, לחכות שיתפחו ולהיות בלחץ כל זמן הטיגון, חותכים את הבצק לקוביות קטנטנות ויוצרים בקלות ובטיגון מהיר, עשרות סופגניות ביס חמודות, תכלס – זה הגודל המושלם לסופגנייה 15־20 לביבות, תלוי בגודל.

מרכיבים

500 גרם קמח

3 כפיות שמרים יבשים

הכי מעניין

70 גרם סוכר

1 כפית קינמון (לא חובה)

1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר (לא חובה)

2 ביצים

100 גרם חמאה בקוביות (או שליש כוס שמן)

2/3 כוס חלב (160 מ״ל) + עוד כמה כפות

¼ כפית מלח

לציפוי:

½ כוס סוכר

½ כפית קינמון

לטיגון:

500 מ"ל שמן

אופן ההכנה

  1. בצק: שמים קמח, שמרים, סוכר, קינמון וג׳ינג׳ר בקערת מיקסר ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את קוביות החמאה ואת הביצים.
  3. מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים חצי כוס חלב.
  4. מוסיפים את שאר החלב בהדרגה. אם הבצק נראה לכם רטוב מדי הוסיפו כף קמח, ואם הוא פירורי ולא מתאחד לכדור הוסיפו חלב. הבצק צריך להיתפס על וו הלישה ויכול להידבק קצת למטה אבל בגדול הוא צריך להיות אחיד.
  5. מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ־9 דקות לבצק גמיש וחלק.
  6. מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור.
  7. מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי במקום חמים.
  8. טיגון: מכינים תבנית קטנה עם הסוכר והקינמון.
  9. מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 160 מעלות או עד שמכניסים פנימה סופגנייה אחת והיא מבעבעת בשמחה ומצד שני לא משחימה בשניות. אם השמן חם מדי מכבים את האש ומחכים 5 דקות.
  10. מרדדים את הבצק לעובי של 1־1.5 ס״מ.
  11. מפזרים מעט קמח על הבצק ובעזרת גלגלת או סכין חותכים לקוביות בגודל 1.5×1.5 ס״מ ומכסים אותם במגבת.
  12. מעבירים לסיר השמן קבוצת קוביות (הכי נוח לשים אותן על כף מחוררת גדולה או על תרווד). כשהן משחימות מעבירים לרשת כדי שחלק מהשמן יטפטף ומיד מגלגלים בסוכר ובקינמון.
  13. חוזרים על הפעולה עם כל הקוביות.

טיפים לעבודה עם שמן:

  • כדאי לקנות מד טמפרטורה אם אתם רוצים לטגן בקלות, זה זול ושווה.
  • אם הסופגניות משחימות במהירות רבה מדי, כבו את האש לכמה דקות.
  • אם אתם שמים סופגנייה בשמן ולא קורה כלום, השמן קר מדי, חכו עוד קצת.
  • טיגון הסופגנייה נמשך 3־4 דקות.

עוד מתכונים לחנוכה

כ"ז בחשון ה׳תשפ"ו18.11.2025 | 11:20

עודכן ב