קיש ארטישוק ירושלמי

קיש עשיר, טעים ומיוחד, שמושלם לאירוח. בעזרת בצק מוכן, זמן ההכנה מתקצר פלאים

קיש ארטישוק ירושלמי. | אפרת ליכטנשטט

קיש ארטישוק ירושלמי. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

תבנית בקוטר 22 ס״מ
½ חבילת בצק עלים חמאה מופשרת על פי הוראות היצרן (אפשר להשתמש גם בבצק פריך מוכן)
300 גרם ארטישוק ירושלמי
2 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
1 כף מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
3 ביצים
1 מכל (240 מ״ל) שמנת מתוקה 38%

טיפ:אוהבים פטריות? ניתן להחליף בצל אחד בפטריות שמפיניון קצוצות

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מניחים את הבצק בתבנית וחותכים את השוליים כך שיתאימו לצורה. דוקרים את הבצק עם מזלג ומקררים במקפיא כ־10 דקות.
3. מניחים בתוך הבצק נייר אפייה מקומט וממלאים אותו בקטניות (אני שומרת קופסה עם קטניות קבועות לאפייה). אופים את הבצק במשך 10־12 דקות עד שהוא מעט מזהיב אך עדיין בהיר. מוציאים ומצננים.
4. מקלפים את הארטישוק הירושלמי ושמים אותו בסיר גדול עם שפע מים רותחים וכפית מלח. מבשלים כשעה או עד שהוא רך. מצננים מעט וחותכים לפרוסות דקות.
5. במחבת גדולה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כ־20 דקות עד שהוא שקוף ומעט שחום. מוסיפים את פרוסות הארטישוק, מיץ לימון, שום, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מטגנים כחמש דקות ומעבירים את התערובת לקלתית האפויה.
6. טורפים היטב את הביצים והשמנת, מתבלים במעט מלח ופלפל ומוזגים לתוך הקלתית.
7. אופים 50־55 דקות או עד שהמלית יציבה מאוד והבצק שחום. מגישים חם.

עוד ארטישוק ירושלמי