מרכיבים
½ כוס אגוזי קשיו
½ כוס צימוקים
1 בטטה גדולה, מקולפת וחתוכה לקוביות קטנות
200 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
4 כפות שמן רגיל
¼ כפית הל טחון
½ כפית קינמון
2 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
1 בצל קצוץ
קוביית ג׳ינג׳ר טרי, בגודל 5×1.5 ס״מ, קצוצה דק
3 שיני שום קצוצות
1 כפית כורכום
½ כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כוס אפונה
1 כוס שעועית
1 זוקיני חתוך לקוביות קטנות
1 ענף ברוקולי חתוך לפרחים קטנים
½ כוס מים
2 כוסות יוגורט 4% שומן לפחות
½ צרור כוסברה קצוצה
להגשה
1 כוס יוגורט
אורז לבן מוכן
אופן ההכנה
1. קולים את הצימוקים והקשיו במחבת עם חצי כפית שמן עד שהם מזהיבים, ושומרים בצד.
2. שמים את קוביות הבטטה והדלעת בכלי שמתאים למיקרוגל בתוספת שתי כוסות מים ומחממים כעשר דקות עד שהבטטה רכה (אבל לא מדי). מסננים מהמים.
3. מחממים שמן במחבת גדולה או סיר סוטאז׳ ומוסיפים הל, קינמון, פלפל שחור וכפית מלח אחת ומערבבים.
4. אחרי כדקה, כשריח התבלינים מורגש, מוסיפים את הבצל ומטגנים כעשר דקות עד שהוא רך ושקוף.
5. מוסיפים ג׳ינג׳ר, שום, כורכום וכוסברה ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את הבטטה והדלעת, את כל שאר הירקות ואת כפית המלח הנוספת ומערבבים. מטגנים את הירקות כשתי דקות ומוסיפים את המים והיוגורט בהדרגה ותוך כדי ערבוב כדי שהיוגורט לא יתפרק.
7. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כעשרים דקות או עד שהזוקיני והברוקולי נגיסים (ולא רכים מדי).
8. מכבים את האש, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, הקשיו והצימוקים ששמרנו בצד ומערבבים.
9. מגישים חם עם אורז לבן ויוגורט קריר.אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומשמנים היטב תבנית בקוטר 24 ס״מ.
2. בקערה גדולה טורפים היטב סוכר, חלמונים ושמן. מוסיפים את גרידת הלימון ואת היוגורט וטורפים שוב.
3. בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים כשתי דקות לקצף אוורירי.
4. לוקחים שתי כפות מהקמח שהכנתם, מוסיפים לתוך קערת הדובדבנים ומערבבים היטב.
5. מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים לקערה הגדולה. מוסיפים גם את הדובדבנים ומערבבים.
6. מוסיפים את קצף החלבונים בשלושה חלקים ומקפלים בעדינות בעזרת מרית על מנת שהתערובת תישאר אוורירית.
7. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים כ־35־40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
8. מצננים לחלוטין לפני שפורסים ומפזרים אבקת סוכר דרך מסננת. שומרים 24 שעות בטמפרטורת החדר ומעבר לכך במקרר.