מתכון לסלט עם שומר וכרובית בוויניגרט הדרים

עז צלם מציג מתכון לסלט פריך ומושלם לכל ארוחה

תוכן השמע עדיין בהכנה...

סלט חורפי עם שומר וכרובית בוויניגרט הדרים. | עֹז תלם

סלט חורפי עם שומר וכרובית בוויניגרט הדרים. | צילום: עֹז תלם

 מרכיבים

לסלט:

½ כרובית קטנה, פרוסה דק (ניתן להמיר בקולורבי)

הכי מעניין

1 תפוח עץ טרי, מנוקה מהליבה ופרוס דק

1 שומר בגודל בינוני־קטן, פרוס דק – כולל הגבעולים (בהנחה שהם פריכים ויפים)

1-2 מלפפונים, פרוסים דק

1 כפית מלח דק

1 אבוקדו קטן

1/3 אשכולית אדומה (רשות) – רק הבקבוקונים ללא הציפה הלבנה

חופן קטן אגוזי מלך קלופים וקצוצים גס

לרוטב:

3-4 כפות שמן זית

1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

¼ כוס מיץ תפוזים (כמובן עדיף טרי)

2-3 כפיות חרדל חלק

1 כפית דבש / סירופ מייפל / סילאן

½ כפית מלח (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  1. השריית הירקות: שמים בקערה את השומר, הכרובית, התפוח והמלפפון הפרוסים. מוסיפים את המלח, מערבבים ומשהים 10-15 דקות. שופכים החוצה את הנוזלים שהצטברו בתחתית.
  2. הכנת הרוטב: בצנצנת סגורה שמים את כל המצרכים לרוטב, סוגרים היטב עם מכסה מתאים ומנערים היטב, עד שהרוטב מתאחד. טועמים, ואם צריך מוסיפים מעט מלח (שימו לב שהירקות כבר מעט מומלחים).
  3. מוסיפים לירקות בקערה את האבוקדו, אגוזי המלך והאשכולית (אם משתמשים).
  4. יוצקים מעל בערך מחצית מהרוטב ומערבבים בעדינות.
  5. טועמים, ואם רוצים מוסיפים עוד רוטב. מגישים מיד.

* הסלט נשמר במקרר 2-3 ימים. הרוטב נשמר במקרר שבוע ויותר. ירקות קשים נוספים כמו סלט, לפת, גזר ושורש סלרי יכולים להצטרף במקום הכרובית או בנוסף לה.

3 מנות | ללא גלוטן | פרווה, טבעוני (אם מחליפים את הדבש) | 15-20 דקות הכנה