מרכיבים
לסלט:
½ כרובית קטנה, פרוסה דק (ניתן להמיר בקולורבי)
הכי מעניין
1 תפוח עץ טרי, מנוקה מהליבה ופרוס דק
1 שומר בגודל בינוני־קטן, פרוס דק – כולל הגבעולים (בהנחה שהם פריכים ויפים)
1-2 מלפפונים, פרוסים דק
1 כפית מלח דק
1 אבוקדו קטן
1/3 אשכולית אדומה (רשות) – רק הבקבוקונים ללא הציפה הלבנה
חופן קטן אגוזי מלך קלופים וקצוצים גס
לרוטב:
3-4 כפות שמן זית
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
¼ כוס מיץ תפוזים (כמובן עדיף טרי)
2-3 כפיות חרדל חלק
1 כפית דבש / סירופ מייפל / סילאן
½ כפית מלח (לפי הטעם)
אופן ההכנה
- השריית הירקות: שמים בקערה את השומר, הכרובית, התפוח והמלפפון הפרוסים. מוסיפים את המלח, מערבבים ומשהים 10-15 דקות. שופכים החוצה את הנוזלים שהצטברו בתחתית.
- הכנת הרוטב: בצנצנת סגורה שמים את כל המצרכים לרוטב, סוגרים היטב עם מכסה מתאים ומנערים היטב, עד שהרוטב מתאחד. טועמים, ואם צריך מוסיפים מעט מלח (שימו לב שהירקות כבר מעט מומלחים).
- מוסיפים לירקות בקערה את האבוקדו, אגוזי המלך והאשכולית (אם משתמשים).
- יוצקים מעל בערך מחצית מהרוטב ומערבבים בעדינות.
- טועמים, ואם רוצים מוסיפים עוד רוטב. מגישים מיד.
* הסלט נשמר במקרר 2-3 ימים. הרוטב נשמר במקרר שבוע ויותר. ירקות קשים נוספים כמו סלט, לפת, גזר ושורש סלרי יכולים להצטרף במקום הכרובית או בנוסף לה.
3 מנות | ללא גלוטן | פרווה, טבעוני (אם מחליפים את הדבש) | 15-20 דקות הכנה